Πάμε ταμείο


Για μια ζωή στην Μπαρτσελόνα! Ο Λιονέλ Μέσι «ριζώνει» στη Βαρκελώνη και οι «μπλαουγκράνα» ξεχώρισαν 13 κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του!

-Ήταν μόλις 16 χρόνων, όταν έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, στις 16 Οκτωβρίου 2004, στο ντέρμπι με την Εσπανιόλ, όπου αντικατέστησε τον Ντέκο.

-Χρειάστηκε να περάσουν λίγοι μήνες για να πετύχει το πρώτο του γκολ με τους «μπλαουγκράνα», καθώς το νούμερο ένα τέρμα ήρθε στις 1 Μαΐου 2005, κόντρα στην Αλμπαθέτε.

-Ναι μεν είχε δείξει πως της «μιλάει» της μπάλας, αν και ήταν ακόμα πιτσιρίκι, ωστόσο το καλοκαίρι του 2005 έδειξε τα διαπιστευτήριά του στο τουρνουά «Γκαμπέρ» κόντρα στη Γιουβέντους, όπου άπαντες… υποκλίθηκαν.

-Το πρώτο του χατ-τρικ δεν ήταν τυχαίο. Το πέτυχε κόντρα στη «μισητή» αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης, σε ηλικία 19 ετών!

-Άρχισαν οι συγκρίσεις με τον Μαραντόνα! Κι όχι άδικα. Γιατί τον μιμήθηκε ακόμα και στο τρόπο που σκοράρει, καθώς το 2007 πέρασε… όλη τη Χετάφε πριν πετύχει γκολ, όπως και το 1986 ο «Ντιεγκίτο».

-Το 2009 οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο πρώτο τρεμπλ της ιστορίας της, με τους Καταλανούς να κατακτούν πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ.

-Προφανώς για τους ανωτέρω λόγους, ο Λιονέλ Μέσι ψηφίστηκε το ίδιο έτος ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, κατακτώντας την πρώτη του «Χρυσή Μπάλα».

-Ήταν η χρονιά του (2009). Ο «Λέο»… χάρισε και τον έκτο τίτλο σε μια σεζόν στην Μπαρτσελόνα, καθώς σκόραρε με την… καρδιά (!) στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην παράταση κόντρα στην Εστουντιάντες.

-Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μέσι πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του για το 2-1 υπέρ της, πριν έρθει το τελικό 3-1 και ο τίτλος στους «μπλαουγκράνα».

-Οι διακρίσεις έρχονται σιγά σιγά. Το Μάρτιο του 2012, ο Αργεντινός «αστέρας» γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, φτάνοντας τα 233 γκολ με τη φανέλα των Καταλανών.

-Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας, πέτυχε 50 γκολ σε μια σεζόν στην Primera Division και πήρε το «Χρυσό Παπούτσι» για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

-Έκανε το ακατόρθωτο. Μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, βρήκε… δίχτυα 91 φορές (!) και έσπασε το ρεκόρ του Μίλερ που κρατούσε 40 χρόνια, με τα 85 γκολ του Γερμανού σε μια σεζόν.

-Τις… έχει τέσσερις! Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, και τον Ιανουάριο του 2013 κατακτά για τέταρτη φορά την «Χρυσή Μπάλα»!

 

 

Nίκη για Μίλαν (1.70)

Στη Σαρδηνία θα γίνει τελικά η αναμέτρηση της Μίλαν με την Κάλιαρι
Τη φορμαρισμένη Μίλαν του τρελού Μάριο υποδέχεται η Κάλιαρι, με την αναμέτρηση να διεξάγεται τελικά στο Ις Αρένα της Σαρδηνίας και όχι στο Τορίνο.

Εντυπωσιακή η Κάλιαρι στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Ρόμα την προηγούμενη αγωνιστική και νίκη με 4-2 για το συγκρότημα του Πούλγκα, που διατηρεί αήττητο 4 αγώνων και βρίσκεται 4 βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Η αναμέτρηση με τη Μίλαν πέρασε από χίλια κύματα όσον αφορά στο γήπεδο διεξαγωγής, με την Ομοσπονδία να αποφασίζει αρχικά να γίνει στο Τορίνο λόγω ακαταλληλότητας της Ις Αρένα να φιλοξενήσει το παιχνίδι και την Παρασκευή να παίρνει την απόφαση πίσω και να γίνεται στη Σαρδηνία, αλλά με λιγότερο κόσμο από την χωρητικότητα του γηπέδου.

Η Κάλιαρι προέρχεται από 7 συνεχόμενα GG και εντός έδρας έχει μόλις 3/11 νίκες. Έχει να κερδίσει εντός έδρας τη Μίλαν από την σεζόν 1998-1999, με 6 διπλά και 2 Χ να είναι τα αποτελέσματα την τελευταία 8ετία.

Ο Μπαλοτέλι στην πρώτη του συμμετοχή σκόραρε 2 φορές μεγαλώνοντας τη φρενίτιδα που επικρατεί τις 10 τελευταίες μέρες γύρω από αυτόν στο Μιλάνο. Επιστρέφει στην αποστολή και τη βασική 11αδα ο Μπόατενγκ, ενώ τιμωρημένος είναι ο μέσος Μοντολίβο και τραυματίες οι αμυντικοί Αμπροζίνι, Μεξές και Ντε Σίλιο.

Η Μίλαν είναι μαζί με τη Νάπολι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος με 16 βαθμούς στα τελευταία 6. Εκτός έδρας μετράει 9/11 GG και 8/11 over έχοντας αποτύχει να σκοράρει μόλις 1 φορά.

 

 

GG για Λυών και Λιλ (1.60)

Επιτακτική ανάγκη η νίκη για τη Λυών ώστε να μη χάσει την επαφή της με την 1η θέση, ενώ ενισχύεται στην επίθεση και με την επάνοδο του Λισάντρο. Εκατέρωθεν γκολ συνηθίζουμε να βλέπουμε στους αγώνες της με τη Λιλ

 

Ακόμα να χωνέψει την (άδικη) ήττα στην Κορσική από την Αζαξιό η Λυών. Παρότι προηγήθηκε και έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, δέχτηκε την ισοφάριση, έχασε πέναλτι στη συνέχεια και ενώ της είχε ακυρωθεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η Αζαξιό έφερε τα πάνω – κάτω κάνοντας το 3-1 στο τέλος. Αρκετά τα παράπονα για τη διαιτησία που εξέφρασαν παίκτες και διοίκηση, με τη Λυών να μένει 6 πόντους πίσω από την Παρί, έχοντας την ευκαιρία στο παιχνίδι με τη Λιλ να ροκανίσει την απόσταση από την 1η θέση.

Στα τελευταία πέντε ματς στο Ζερλάν έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ, έχοντας 8 νίκες σε 11 αγωνες.

Χωρίς νίκη ακόμα μέσα στο 2013 η Λιλ (0-2-2) μετά και το πρόσφατο εντός έδρας στραβοπάτημα με την Τρουά (1-1). Μάλιστα, το γκολ της ισοφάρισης το πέτυχε ο 17χρονος Βέλγος Ογκίρι στο 75′ στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία. Πολύ μακριά ακόμα (-7) από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και με πολλές ομάδες μπροστά της.

Κακή εκτός έδρας, μετρώντας μόνο δύο νίκες σε 12 εξόδους (2-6-4), ενώ και κόντρα στην επόμενη αντίπαλό της, τη Λυών, δεν κερδίζει εκτός έδρας τα τελευταία χρόνια (0-3-4). Μετράει τα περισσότερα 2-3 γκολ στο πρωτάθλημα (16/23), ενώ φέρνει και 7/12 GG εκτός έδρας (13/23 σύνολο).

 

301 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΕΒΕΡΤΟΝ G/G  1,55 ΚΑΙ OVER 1,55

Πολλές σκέψεις για κόντρα στο παιχνίδι αυτό. Η γηπεδούχος παίζει καλά, η Έβερτον επίσης…

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, νομίζω ότι είναι ένα ματς που θα έχει αρκετά γκολ.