Προφυλάκιση για τους δύο από τους τρεις δράστες για τις κλοπές στην Κορώνη


Η χθεσινή κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του νεαρού Αλβανού που οδήγησε στην εξιχνίαση της συμμορίας που έκλεβε βίλες και εξοχικά στην περιοχή της Κορώνης και γενικότερα της Πυλίας, με τους 3 δράστες που έχουν συλληφθεί, έφερε την εκ νέου προφυλάκιση των δύο δραστών Αλβανών, την ελευθέρωση του τρίτου με περιοριστικούς όρους και την κατηγορία για ψευδορκία του «μάρτυρα».

Κατά τη χθεσινή κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Αλβανός άλλαξε την κατάθεσή του, λέγοντας ότι κανένας από τους τρεις ομοεθνείς του δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς έκανε λάθος.

Αυτό, μάλιστα, προκάλεσε την αντίδραση των Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών, οι οποίοι του απέδωσαν την κατηγορία της ψευδορκίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νεαρό που οι αστυνομικοί βρήκαν στο πρώτο σπίτι που έγινε έρευνα στο Χαρακοπιό και ο οποίος υπέδειξε κλοπιμαία και χώρους. Στη συνέχεια, πάντως, αποδείχθηκε ότι έχει συμμετοχή σε πέντε διαρρήξεις με άλλον ομοεθνή του και έχει προφυλακισθεί.

Για τους δύο Αλβανούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κλοπιμαία, όπως σημείωσε ο συνήγορός τους, Δημήτρης Καούνης, μετά τη κατ’ αντιπαράσταση εξέταση αποφασίσθηκε εκ νέου προφυλάκιση.

Σε ό,τι αφορά τον τρίτο Αλβανό, ο οποίος μέχρι χθες παρέμενε προφυλακισμένος, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς το μόνο στοιχείο εναντίον του ήταν μια τηλεόραση που βρέθηκε στο σπίτι του και την οποία αρχικά μια γυναίκα είχε αναγνωρίσει ως δική της από το σπίτι που της είχαν διαρρήξει. Στη συνέχεια, όμως, διόρθωσε την κατάθεσή της υποστηρίζοντας πως δεν είναι η δική της.

Β.Β.