Σαν σήμερα …στις 17 Φεβρουαρίου


Διπλό για Παρί (1.40)

 

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι η Σοσό δεν κατάφερε να σκοράρει, όμως κρατώντας το μηδέν πίσω πήρε την ισοπαλία από την Τρουά. Ασταμάτητη η Παρί, που μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και είναι το λογικό φαβορί.

 

Ούτε στο ματς με την Τρουά κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες η Σοσό, η οποία κόλλησε στο 0-0, αν και ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Με επιθετικό σχήμα κατέβασε το σύλλογο ο προπονητής, η Σοσό είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως έδειξε μεγάλη αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες με Μαρσέιγ και Ρεμς η ομάδα έχει μόλις ένα βαθμό στα τελευταία τρία και έπεσε ξανά κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα ο καλός χαφ Τραορέ, αποθεραπεύτηκε ο αρχηγός Σοζέ, παίζουν οι χαφ Μικάρι και Καρλάο, ενώ παραμένουν τραυματίες ο φορ Κοντού, ο στόπερ Πεϊμπερνέ και οι εξτρέμ Ντουμπάι και Μπανανά.

 

 

 

 

Σκοράρουν και οι δύο στο Ρεμς (1.85)

 

Και το over έχει τύχη όπου παίζει η Σεντ Ετιέν

 

Από θετικά αποτελέσματα έρχονται Ρεμς και Σεντ Ετιέν και μπορεί οι πράσινοι να είναι το λογικό φαβορί, όμως το 2,00 για το διπλό είναι χαμηλό. Αντίθετα, με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματά τους και την ευχέρεια στο γκολ, το GG στο 1.85… 

 

Το χρώμα της νίκης είδαν στη Ρεμς μετά από 16 παιχνίδια και με την ομάδα να βρίσκεται ξανά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, η ψυχολογία είναι στα ύψη. Τρένο η Σεντ Ετιέν στα τελευταία παιχνίδια, όμως το έργο της θα είναι δυσκολότερο απ’ όσο δείχνει το 1.90 του διπλού.

Δε χάνει εύκολα εντός έδρας η Ρεμς, η οποία έχει απολογισμό 4-5-3 με τέρματα 14-10. Under τελείωσαν τα περισσότερα ματς στο γήπεδό της (8/12), με τη Ρεμς όμως σ’ αυτά να έχει και 7/12 Goal/Goal. Και στα έξι τελευταία παιχνίδια της, πάντως, έχει δεχθεί γκολ η Ρεμς, έχοντας σκοράρει στα πέντε από αυτά.

Τρένο πηγαίνει η – αήττητη μέσα στο 2013 – Σεντ Ετιέν, η οποία μετά το 2-2 με την Τουλούζ μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και έπιασε τη Ρεν στην τέταρτη θέση. Με τη διαφορά από τη Μαρσέιγ να είναι στους τρεις βαθμούς, οι πράσινοι κάνουν δικαιολογημένα όνειρα Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά μετά τις τελευταίες δύο εύκολες νίκες κόντρα σε Σοσό (2-1 εκτός έδρας) και Μονπελιέ (4-1 εντός). Στο τελευταίο η Σεντ Ετιέν θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλα γκολ, ενώ φαινόταν σαν να τη… βόλευε η χιονοθύελλα που χτύπησε το ματς από το πρώτο λεπτό. Επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα ο φορ Γκραντέλ, τραυματίας ο καλός εξτρέμ Αμουμά που έχει χάσει τα τελευταία.

Ούτε η Σεντ Ετιέν χάνει εύκολα εκτός έδρας, έχοντας απολογισμό 4-5-2 με τέρματα 13-9. Σ’ αυτά τα ματς η ομάδα έχει φέρει 6/11 under και άλλα τόσα Goal/Goal, ενώ τα τρία από τα τελευταία πέντε παιχνίδια της στο πρωτάθλημα τελείωσαν αμφίσκορα.

 

(2.05) ο άσος της Φιορεντίνα

 

Την Ίντερ υποδέχεται η Φιορεντίνα που θέλει να αφήσει πίσω την κακή παρένθεση της εμφάνισης της προηγούμενη εβδομάδας. Χωρίς τον Μιλίτο θα παραταχθεί η Ίντερ.

 

Κάκιστη εμφάνιση και λογική ήττα με 2-0 για τη Φιορεντίνα στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην πρωταθλήτρια Γιουβέντους την προηγούμενη αγωνιστική. Το συγκρότημα του Μοντέλα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων του και απείλησε ελάχιστα. Βρίσκεται με 39 βαθμούς, 4 μακριά από την αντίπαλό της αυτή την αγωνιστική Ίντερ και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Επιστρέφουν, αφού εξέτισαν τις τιμωρίες τους, οι βασικοί μέσοι Ακουιλάνι και Μιλάτσιο, ενώ τραυματίας εδώ και καιρό είναι ο Μάτο Φερνάντεζ. Τον Τόνι ετοιμάζει για παρτενέρ του Γιόβετιτς στην επίθεση ο προπονητής της Φιορεντίνα.

Πολύ άσχημη παράδοση για τους Βιόλα κόντρα στην Ίντερ, με την τελευταία νίκη τους να έχει σημειωθεί το μακρινό 2006. Η Φιορεντίνα έχει κερδίσει μόλις 1 από τα τελευταία 6 παιχνίδια, παρόλα αυτά εντός έδρας είναι ιδιαίτερη δυνατή με 8/12 νίκες. Στο Αρτέμιο Φράνκι σκοράρει κατά μέσο όρο 2 γκολ ανά παιχνίδι.

Πλήγμα αποτελεί ο σοβαρότατος τραυματισμός του πιο αξιόπιστου επιθετικού Μιλίτο που χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς και αφήνει γυμνή την Ίντερ επιθετικά. Συνεχίζουν να μην είναι διαθέσιμοι λόγω προβλημάτων τραυματισμού οι αμυντικοί Σάμουελ και Κίβου.

Εκπληκτική παράδοση για την Ίντερ, που είναι αήττητη στις 6 τελευταίες επισκέψεις της στη Φλωρεντία (3 νίκες και 3 ισοπαλίες ο απολογισμός). Μετράει 4 συνεχόμενα GG στο πρωτάθλημα, ενώ ξεκίνησε τη χρονιά με 5 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες και στη συνέχεια δεν κατάφερε να κερδίσει πάλι μακριά από το Μιλάνο.

 

Over για Νάπολι (1.60)

 

Μετά την ήττα με 3-0 εντός έδρας από την Πλζεν για το Γιουρόπα Λίγκ και το πολύ πιθανό αποκλεισμό της η Νάπολι ρίχνει όλο το βάρος της στο πρωτάθλημα. Υποδέχεται την αήττητη εδώ και 3 παιχνίδια Σαμπντόρια, με τον άσσο να βρίσκεται μόλις στο 1,30.

Βαριά ήττα κόντρα στη ροή του παιχνιδιού δέχθηκε η Νάπολι εντός έδρας την προηγούμενη Πέμπτη από την Πλζεν, στα πλαίσια της φάσης των 32 του Γιουρόπα Λίγκ. Το τελικό 0-3 αφήνει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό της Τσεχίας και η Νάπολι αναμένεται να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα. Με 50 βαθμούς βρίσκεται 5 πίσω από την Γιουβέντους και δείχνει να είναι η μόνη που μπορεί να την απειλήσει.

Από ίωση και πυρετό ταλαιπωρείται ο επιθετικός Ινσίνιε και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση κόντρα στη Σαμπντόρια είναι εξαιρετικά αμφίβολη. O Ματζάρι δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές και θα χρησιμοποιήσει την καλύτερή του 11αδα.

Η Νάπολι έχει κερδίσει τη Σαμπντόρια στα 4 τελευταία που την υποδέχτηκε, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Αγνοεί την ήττα εδώ και 7 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ εντός έδρας μετράει 9/12 over και 8/12 GG. Τους 29/50 βαθμούς στο πρωτάθλημα τους έχει πάρει εντός έδρας.

Η Σαμπντόρια μετράει μόλις 1 ήττα στα 6 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και μετράει 4/6 no – goal. Εκτός έδρας φέτος έχει κερδίσει Μίλαν και Γιουβέντους και έχει 7/12 over και 8/12 GG. Έχει κερδίσει μόλις το 1/10 τελευταία εκτός έδρας. 

 

επιμέλεια στήλης: Παναγιώτης Χλάπας