Στην Κρήτη για την… αντεπίθεση η Μαύρη Θύελλα


 

4-6 goal στο Ντόρτμουντ- Άιντραχτ Φρ. (2.10)

 

3-3 έληξε το παιχνίδι του πρώτου γύρου

 

Σταθερή η σχέση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τα αντίπαλα δίχτυα, φιλοξενείται από την αποπροσανατολισμένη λόγω CL Ντόρτμουντ, σε μια αναμέτρηση που παραδοσιακά έχει γκολ εκατέρωθεν…

 

Όρθια στάθηκε στην «Ντόνμπας Αρίνα» η Ντόρτμουντ το βράδυ της Τετάρτης, αποσπώντας ισοπαλία με 2-2 από τη Σαχτάρ και αποκτώντας έτσι προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ανώτεροι οι Γερμανοί, πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα, βρέθηκαν πάντως να κυνηγάνε δύο φορές στο σκορ, αλλά κατάφεραν ισάριθμες να ισοφαρίσουν, με το τελικό 2-2 να έρχεται από τον στόπερ Χούμελς στο 87’. 

Στο τελευταίο παιχνίδι της για την Μπουντεσλίγκα η ομάδα του Κλοπ έπεσε θύμα έκπληξης, γνωρίζοντας βαριά εντός έδρας ήττα από το Αμβούργο με 1-4. Προηγήθηκε με τον Λεβαντόφσκι στο 17’, αλλά μόλις στο 26’ οι φιλοξενούμενοι είχαν γυρίσει το ματς, με την αποβολή του Πολωνού φορ στο 31’ να βάζει φρένο στους πρωταθλητές. Παρότι η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 60’, το Αμβούργο πέτυχε ακόμα δύο τέρματα πιστοποιώντας τη φετινή αναποτελεσματικότητα της Ντόρτμουντ στο “Signal-Iduna-Park ” (5-2-3 το εντός έδρας ρεκόρ της).

5/5 over 2,5 και 3 σερί GG μετράει το 2013 η Μπορούσια, που πλέον ούτε στα χαρτιά δεν μπορεί να κυνηγήσει την πρωτοπόρο Μπάγερν και στόχος της στη Μπουντεσλίγκα είναι η όσο πιο άμεση εξασφάλιση μιας θέσης στην τριάδα και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Δεν έπιασε τα γνωστά στάνταρ απόδοσης στην “Κόμερτζμπανκ Αρίνα”. Μόλις σε 4 από τα 21 φετινά παιχνίδια τους δεν έχουν σκοράρει οι νεοφώτιστοι, που διατηρούν τη θέση τους στην τετράδα και όντας στο +6 από τους διώκτες τους, κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει στην κούρσα για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ.

4-1-5 μετράει εκτός έδρας η ομάδα του Φε (5/10 over 2,5), που σκόραρε στις 4/5 τελευταίες επισκέψεις της στη Βεστφαλία, μετρώντας ανάλογα GG. Χωρίς σημαντικές απουσίες.

 

 

Over στο ντέρμπι η Μπαστιά (1.85)

 

Σκοράρει παρά την απουσία του Τσβίτανιτς η Νις

 

Ντέρμπι μίσους στην Κορσική με ιδιαιτερότητες, αφού η Μπαστιά επιστρέφει στη φυσική της έδρα μετά από τρία ματς «εξορίας», έχοντας πολύ καλή παράδοση κόντρα στη Νις, αλλά παραμένοντας με τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Χωρίς Τσβίτανιτς οι Νικαιώτες, που όμως σπάνια δεν σκοράρουν.

 

Έχοντας τέσσερα ματς με μόνο έναν κερδισμένο βαθμό (0-1-3), η Μπαστιά έχει υποχωρήσει στη 14η θέση και είναι μόλις στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Την προηγούμενη αγωνιστική άντεξε στο μηδέν μέχρι το 56’ στο Παρίσι, δέχτηκε όμως στη συνέχεια τρία γκολ και ηττήθηκε τελικά με 3-1.

Ιδιαίτερο το ματς, αφού επιστρέφει στη φυσική της έδρα μετά από τρία παιχνίδια στην… εξορία λόγω τιμωρίας και αναμένεται, φυσικά, sold out, καθώς το ματς με τη Νις είναι ντέρμπι μίσους. Οι Κορσικανοί διαθέτουν, ωστόσο, μακράν τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας (29-50 τα γκολ), ενώ 19/24 παιχνίδια τους και 9/11 εντός έδρας ήταν over, όπου μετράνε 5-1-5.

Στην έδρα της Μπαστιά έχει κακή παράδοση (2-5-13 στα 20 τελευταία), ενώ φέτος εκτός έδρας μετράει 3-5-3, όμως έβγαλε διπλό και στις δύο τελευταίες της εξόδους με 0-2 επί των Λιλ και Μπρεστ. Εντυπωσιακό ότι έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στα 25/27 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με 19/27 να είναι goal-goal.

Εκτός συνεχίζουν ο σκόρερ Τσβίτανιτς (12 γκολ) και ο αντικαταστάτης του Πεντεκότ, νέοι απόντες ο μέσος Πιέ και ο αμυντικός Ζενβουά, επιστρέφουν όμως ο μέσος και αρχηγός Ντιγκάρ (1 γκολ) και ο επίσης μέσος Μ. Τραορέ (2 γκολ).

 

G/G στη Βρέμη (1.45)

 

Την εξαιρετική φέτος και πάντα επικίνδυνη εκτός έδρας Φράιμπουργκ υποδέχεται η Βέρντερ, που έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις δύο σερί νίκες της. Σπάνια δε σκοράρουν οι δύο ομάδες εντός και εκτός έδρας.

 

Η Βέρντερ είχε ξεκινήσει με 2/2 ήττες το 2013, αλλά στη συνέχεια έκανε δύο σημαντικές νίκες κόντρα σε ανταγωνιστές της για τις ευρωπαϊκές θέσεις, κερδίζοντας πρώτα το Αννόβερο με 2-0 και την προηγούμενη αγωνιστική τη Στουτγάρδη με το εμφατικό 1-4 και ανέβηκε στο -3 από την πρώτη εξάδα.

Κόντρα στη Φράιμπουργκ θέλει να εκμεταλλευτεί και την παράδοση που έχει, κερδίζοντας με μεγάλα σκορ τη συγκεκριμένη αντίπαλο και στα τέσσερα τελευταία εντός (4-1, 4-0, 3-1, 5-3), όμως φέτος εντός έδρας έχει κερδίσει ακριβώς τα μισά ματς (5-2-3). 6/10 αυτά παιχνίδια και 15/21 συνολικά ήταν και over.

Στη Βρέμη δεν έχει σκοράρει μόνο κόντρα στις Μπάγερν και Ντόρτμουντ, ενώ στα 6/10 εντός βρήκε δίχτυα τουλάχιστον δύο φορές. Σκοράροντας στο 87’ η Φράιμπουργκ κέρδισε 1-0 τη Φορτούνα, επέστρεψε άμεσα στις νίκες και παρέμεινε σταθερά εντός της πρώτης πεντάδας, δείχνοντας ότι θα παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος έμοιαζε αδύνατο.

Μάλιστα, μετά την Μπάγερν οι φιλοξενούμενοι έχουν και την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (26-20 τα γκολ), ενώ έχουν φέρει και 13/21 under. Εκτός έδρας μετράνε 3-4-3 με 6/10 goal-goal, κρατώντας το μηδέν στα 3/10 και αποτυγχάνοντας να σκοράρουν σε ίδιο αριθμό αγώνων.

 

Over για Λεβερκούζεν (1.60)

 

Μόλις 44 ώρες μετά το παιχνίδι της με την Μπενφίκα η Λεβερκούζεν καλείται να επιστρέψει στις νίκες στην Μπουντεσλίγκα μετά από τρία ανεπιτυχή ματς. Αναμένεται να εκμεταλλευτεί την κούρασή της η Άουγκσμπουργκ, που μετά τη διακοπή αντιστέκεται και παραμένει για τέσσερα ματς αήττητη (1-3-0).

Η Λεβερκούζεν επί Χίπια δεν είχε ήττα στα πρώτα 15 εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις, όμως μέσα σε λίγες μέρες έχασε το αήττητο και στο πρωτάθλημα (2-3 από Ντόρτμουντ) και στην Ευρώπη την Πέμπτη (0-1 από Μπενφίκα).

Στην Μπουντεσλίγκα, μάλιστα, δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία (0-2-1), φέρνοντας 3-3 στην έδρα της Γκλάντμπαχ – ένα παραδοσιακό Χ – την προηγούμενη αγωνιστική και πέφτοντας στην 3η θέση.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Χίπια που δεν έχει νίκη σε τρία σερί ματς στο πρωτάθλημα. Εντός έδρας μετράει 7-2-1 και ευελπιστεί σε μία νίκη κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, αφού ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα. Συνολικά έχει φέρει 15/21 over, όμως εντός έδρας τα over/under είναι μοιρασμένα (5/10). Σημαντική η επιστροφή από τιμωρία του στόπερ Τόπρακ, μοναδική απουσία αυτή του εξτρέμ Μπελαράμπι (1 γκολ).

Από το εντός έδρας 1-1 με την Μάιντζ έρχεται η Άουγκσμπουργκ, σε ματς που έπαιξε για όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να ισοφαρίσει στο 57’. Όπως και πέρσι που έκανε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο και τελικά σώθηκε εύκολα, έτσι και φέτος έχει επιστρέψει αποφασιστικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με τέσσερα σερί αήττητα ματς (1-3-0), όμως ακόμα είναι στο -9 από θέση σωτηρίας.

 

επιμέλεια στήλης: Παναγιώτης Χλάπας