Στυλιανίδης: «Συνεχίζουμε τον αγώνα της ανάκαμψης και της ανάπτυξης του τόπου»


 

Τις πρόβες για τη θεατρική παράσταση κούκλας, που έχει θέμα τις «Περιπέτειες του Οδυσσέα», ολοκλήρωσε η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

Ευέλικτες ξύλινες μαριονέτες και γιγάντιες κούκλες ζωντανεύουν τους ήρωες της Οδύσσειας, από 8 κουκλοπαίκτες. Ο Οδυσσέας, η Πηνελόπη, ο Κύκλωπας Πολύφημος, οι Σειρήνες, η Σκύλα και η Χάρυβδη, η Μάγισσα Κίρκη και η Νύμφη Καλυψώ, ο Δούρειος Ίππος και το καράβι του Οδυσσέα μάς ταξιδεύουν και μας ξεναγούν στο ταξίδι από την Τροία στην Ιθάκη μέσα από την αφήγηση του Μίμη Κουγιουμτζή.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Πασσάκου, η μουσική είναι του Χρήστου Λεοντή, από την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Παρωδύσσεια». Την επεξεργασία κειμένου και τις κουκλοκατασκευές έκανε η Λέττα Πετρουλάκη. Τον ήχο και τους φωτισμούς χειρίζονται η Πόπη Μαυρέα και η Ντίνα Τσαπάκη.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Φανή Αλεξανδρίδη, Σταυρούλα Γκόνου, Ελίνα Εγγλέζου, Τζένη Μητσούλα, Γιώργος Πασσάκος, Λέττα Πετρουλάκη, Ελένη Σιγαλού και Ελένη Χριστοπούλου.

Οι παραστάσεις θα δίνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι το Μάιο, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα του συλλόγου (Ευριπίδου 2).

Η διάρκεια της παράστασης είναι 45 λεπτά, ενώ το εισιτήριο 4 ευρώ.

Παραστάσεις για το κοινό θα δίνονται Κυριακές πρωί.

Πληροφορίες και κλείσιμο παραστάσεων στα τηλέφωνα: 2721021653, 2721082864 κινητό 6977437279 & 6971540945.

Η δε μουσική και τα τραγούδια της παράστασης «Παρωδύσσεια» του θεάτρου Τέχνης κυκλοφορούν σε CD, του οποίου παραγωγός είναι η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας μαζί με το «Μετρονόμο». Μάλιστα, παρουσίαση του CD θα γίνει το Μάρτιο στην Καλαμάτα.