Ακυρώνεται η “Κυρία Ιουλία”


 

Απολαύστε τον απόψε στο «Αερικό»

 
-Πώς μπήκατε στο χώρο της μουσικής;
Πιστεύω πως ήταν κάτι το… αναπόφευκτο Ξεκίνησα από μικρή ηλικία με σχολικές μπάντες και πειραματισμούς σε διάφορα μουσικά ρεύματα. Όλο αυτό στη συνέχεια ωρίμασε και έγινε τρόπος ζωής. Μια δυνατή σχέση με το μέσα μου σε μια πορεία συνεχούς αναζήτησης… πράγμα το οποίο είναι η δική μου ισορροπία στην κάθε μέρα.
 
-Τι σημαίνει για εσάς αυτή;
Σημαίνει τα πάντα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο αποκωδικοποιώ τα πάντα γύρω μου, τους ανθρώπους, τις καταστάσεις που δημιουργούνται από τους ανθρώπους, τον εαυτό μου… τα πάντα!
 
-Κάποια στιγμή κάνατε μια στροφή στην jazz και την κουβανέζικη μουσική. Τελικά, ποιο style σας αρέσει;
Έχοντας μια υγιή, άρα δημιουργική σχέση με τη μουσική, προχώρησα στα μονοπάτια της, χωρίς να φοράω παρωπίδες. Ίσως γενικότερα να έχει να κάνει με τη δική μου δεκτικότητα ως άνθρωπος. Αυτό, λοιπόν, με έφερε κοντά σε διάφορα μουσικά ρεύματα, που από το κάθε ένα πήρα μια γνώση, η οποία με τη σειρά της γινόταν άλλο ένα μικρό λιθαράκι στο κτίσιμο της μουσικής μου προσωπικότητας. Δε θέλω να βλέπω στυλ στη μουσική, αλλά τρόπους έκφρασης και «γωνίες» προσέγγισης. Μου αρέσει κάθε τι που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή μου.
 
-Το ελληνικό ροκ αντέχει;
Μεγάλο κεφάλαιο… Στις μέρες μας, το θέμα πια πιστεύω δεν είναι αν αντέχει το ελληνικό ροκ, αλλά πόσο και πόσα αντέχει η μουσική. Ζούμε μια εποχή που δεν υπάρχει «παρθενογένεσις», καθώς όλα έχουν ακουστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αυτό που αντέχει, θα αντέχει και θα ακούγεται «φρέσκο» πάντα, είναι η από ψυχής ειλικρινής διάθεση και ΑΝΑΓΚΗ για επικοινωνία μέσω της Τέχνης, σε όποια της μορφή.
 
-Κάποια συγκροτήματα που ξεχωρίζετε αυτή την εποχή;
Δε θα ήθελα να αδικήσω κάποιον ξεχνώντας να τον αναφέρω… Θα πω, όμως, ότι έχουμε πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες.
 
-Πώς σας φάνηκε η επανένωση των Πυξ-Λαξ;
Δεν έχω κάποια άποψη για αυτό το θέμα. Μου αρέσει όταν καλλιτέχνες που έχουν ανοίξει δικούς τους δρόμους και είναι σημαντικό κομμάτι της νέας ελληνικής σκηνής, συνεχίζουν το έργο τους. Πάντα χαιρετίζω τις πορείες που συνεχίζουν όσο έχουν να πουν και να δώσουν.
 
-Γενικότερα πώς βλέπετε την ελληνική μουσική;
Βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο… Θα ξεκαθαρίσει, όπως και πολλά άλλα εκτός μουσικής.
 
-Τα σχέδιά σας;
Αυτό το καιρό βρίσκομαι στο στούντιο και ηχογραφώ τα καινούργια μου τραγούδια. Παράλληλα, ετοιμάζομαι για το νέο κύκλο εμφανίσεών μου με το μουσικό μου σχήμα, που θα ξεκινήσει γύρω στον Ιούνιο. Επίσης, βρίσκονται στα σκαριά και κάποιες συνεργασίες, που θα ανακοινώσω σύντομα…
 
-Τι θα ακούσουν όσοι βρεθούν στο «Αερικό»;
Η εμφάνισή μου στο «Αερικό» θα είναι κάτι έξω από ό,τι συνήθως κάνω επί σκηνής. Ήθελα από καιρό να εμφανιστώ σε ένα χώρο μικρό και ζεστό, να «προσεγγίσω» την έννοια live με έναν πιο άμεσο τρόπο.
Το Σάββατο, λοιπόν, θα ακουστούν τραγούδια δικά μου, αλλά και επιλογές από υπέροχα τραγούδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Θα είναι μια βραδιά που δε θα υπάρχουν μουσικά είδη, παρά μόνον συναισθήματα. Ένα πιάνο και μια φωνή…
Μαζί μου θα είναι ο Πάνος Κωνστάντης, που με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του θα ολοκληρώνει αυτή τη μουσική εικόνα.
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση