Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις για το 1ο Καρναβάλι της Καλαμάτας

Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις για το 1ο Καρναβάλι της Καλαμάτας

Στην κατάμεστη από καρναβαλιστές κάθε ηλικίας Πλατεία των Αγ. Αποστόλων πραγματοποιήθηκεη έναρξη του 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. 

Ο Δήμαρχος της Πόλης, Παναγιώτης Νίκας, έκοψε την κορδέλα με το μεγάλο του ψαλίδι , κηρύσσοντας έτσι την έναρξη του 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού ενώ τα πληρώματα παρέλαβαν τα λάβαρά τους. 

Παράλληλα, έγινε γνωστό και το πρώτο κουίζ για το «Μυστικό της Ιζαμπούς». Μάλιστα, η τελετή έναρξης διαφημίστηκε από τελάληδες που βγήκαν χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Για αύριο έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

-Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, 10.30, «Η δική μας Φρουτοπία». Η εκδήλωση περιλαμβάνει εργαστήρι κατασκευής μάσκας και εργαστήρι δημιουργίας κεραμικών πλακιδίων, για τους μαθητές του Εικαστικού αλλά και για όλους τους ενδιαφερομένους (ανοικτό μάθημα).

-Άγιος Σίδερης (γήπεδο Στρατοπέδου), 20.00, καρναβαλικά δρώμενα με φωτιές, αερόστατα και κεράσματα. Αποκριάτικο πάρτυ, Elite City Resort, 22.00. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα γίνει γνωστό και σε ποιον θα δοθεί το «χρυσό κλειδί της πόλης», ενώ οι διοργανωτές κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο αποκριάτικο μουσικοχορευτικό party της χρονιάς. Μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν σχολές χορού και DJ’s της πόλης, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας.

Άλλες εκδηλώσεις είναι οι εξής:

-Την Κυριακή, στην κεντρική πλατεία, στις 11.30, παραδοσιακό γαϊτανάκι, θεατρικό δρώμενο «Ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης» και ξεφάντωμα με πολλή μουσική και χορούς Latin.

-Ράχη, Κουφού Ελιές (Β΄ΚΑΠΗ) / πλατεία, 16.00, αερόστατα, μουσική, χορός, αποκριάτικο γλέντι με κοτόπουλο και τραχανά, γουρνοπούλες και λουκάνικα. Επίδειξη κατασκευής αερόστατου και χαρταετού. Έκθεση αποκριάτικης μάσκας από τις ομάδες ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής του Β’ ΚΑΠΗ

Όσο για τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, χθες βράδυ στο Πήδημα της Δημοτικής Κοινότητας Αρφαρών έγινε «λιώσιμο του παστού». Αύριο στου Σταματινού, στις 20.00, όπως και στη Βελανιδιά την ίδια ώρα, θα αναβιώσει επίσης το έθιμο με το «λιώσιμο παστού».

Την Κυριακή, στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Αμφείας, στις 20.00, θα υπάρχει «λιώσιμο παστού», φωτιές και παραδοσιακό γλέντι. Την ίδια ώρα στη Θουρία, στην κεντρική πλατεία, διοργανώνεται γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και αερόστατα.

Α.Π.


Νωρίτερα σήμερα οι Καλαματιανοί τίμησαν δεόντως το έθιμο της “Τσικνοπέμπτης” και κάθε γειτονιά είχε τη δική της ψησταριά .

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας & Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης