Ξεκίνησε η μονοδρόμηση στη Μπουλούκου


 

Εκδήλωση στη μνήμη του χθες στο Πνευματικό Κέντρο

 

Αφιέρωμα στο γιατρό και μουσικό Μιχάλη Τούμπουρο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή διοργάνωσε χθες βράδυ το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα «Συν1-Μιχάλης Τούμπουρος», ψυχή του οποίου υπήρξε ο εκλιπών, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Στο επιστημονικό έργο του Μιχάλη Τούμπουρου αναφέρθηκε ο γιατρός Λάμπρος Μητρόπουλος, ενώ για το καλλιτεχνικό μίλησε ο μουσικός και διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Νίκος Ξανθούλης.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα όπου παρουσιάστηκαν τα τραγούδια του Μιχάλη Τούμπουρου. Η Γιώτα Μπούνα και η Χαρούλα Νίκου διάβασαν αποσπάσματα από κείμενά του, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι δυο κόρες του, η Αναστασία που έπαιξε  στο πιάνο και η Ματίλντα που ερμήνευσε το τραγούδι “I would” σε δική της μουσική και στίχους.

 

MIXΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ

1959 – 2010

Γεννήθηκε στην Άρτα. Ήταν πυρηνικός ιατρός, μουσικός, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Πυρηνική Ιατρική. Κατείχε τον τίτλο του διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1992 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Καλαμάτα, ασκώντας το επάγγελμα του πυρηνικού ιατρού και ανοίγοντας δικό του ιατρείο. Από το 1994 μέχρι το 2009 έγραψε μουσικές και τραγούδια για πάνω από 15 θεατρικά έργα, συνεργαζόμενος με θεατρικά σχήματα της Καλαμάτας και της Ρόδου.

Ο Μιχάλης Τούμπουρος υπήρξε άνθρωπος εξαιρετικής ποιότητας, χαρισματικός, πολυτάλαντος, αγαπητός και αγαπημένος. Γνώρισε την ευάλωτη πλευρά των ανθρώπων, το πεπερασμένο και το πρόσκαιρο.

Η Ιατρική ήταν για τον Μιχάλη Τούμπουρο η καθημερινή πραγματικότητα και η μουσική το ευλογημένο καταφύγιο. Αγαπούσε με πάθος. Το ίδιο αγάπησε και την Καλαμάτα, με πάθος. Πολιτογραφήθηκε Καλαματιανός, Έζησε και πρόσφερε στην Καλαμάτα την ίδια του τη ζωή.

Α.Π.

 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας