«Πού είσαι, Μέρκελ, να μας δεις…»


 

Δραστηριότητες κατά της ενδοσχολικής βίας πραγματοποιήθηκαν προχθές και σε αρκετά Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με αφορμή την 6η Μαρτίου, ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Κλάδης, στα Δημοτικά της περιοχής μας δεν παρατηρούνται σχετικά ανησυχητικά φαινόμενα. Ωστόσο, επειδή υπάρχει ζήτημα πανελλαδικά, είναι καλό, όπως σημειώνει, εκπαιδευτικοί και μαθητές να υλοποιούν τέτοιες δράσεις, που ευαισθητοποιούν ενάντια στην ενδοσχολική βία, αποβάλλουν το φόβο, ανοίγουν το σχολείο στην κοινωνία και αναπτύσσουν κλίμα αλληλεγγύης και σεβασμού.

Σε αυτό το πλαίσιο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι σε επικοινωνία με το ΚΕΠΕΨΟ Μεσσηνίας, προκειμένου να διοργανωθεί δράση που έχει σχέση με το θέμα.

Όσο για πιθανά φαινόμενα ενδοσχολικής βίας στη Μεσσηνία, ο κ. Κλάδης προσθέτει ότι γενικώς τα παιδιά τσακώνονται εύκολα, είναι κάτι που συμβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρόκειται και για ενδοσχολική βία, ώστε να γίνει θέμα. Μια, δυο μεμονωμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να χαρακτηρίσουν τη γενική κατάσταση, όπως λέει.

Μ.Ν.