Στη φυλακή πήγαν, τα λεφτά όμως πού είναι;


Διάρρηξη σε αυτοκίνητο γιατρού επιχειρήθηκε προχθές το μεσημέρι στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος. Τελικά, ο συναγερμός που άρχισε να χτυπάει δεν επέτρεψε να κλαπούν πράγματα, ωστόσο οι υλικές ζημιές ήταν σημαντικές, καθώς ο γιατρός βρήκε χαλασμένη την πόρτα, μάλλον από λοστό, και το τζάμι του παραθύρου σπασμένο.

Επειδή απόπειρες διάρρηξης ή κλοπών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παρατηρούνται κατά διαστήματα, ο πρόεδρος του Σωματείου των Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, θέτει ζήτημα φύλαξης του ιδρύματος, όχι μόνο στον προαύλιο χώρο, αλλά και μέσα στο κτήριο, όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Τις προάλλες έκλεψαν τσάντα γιατρού με όλα τα ιατρικά του εργαλεία, μέσα από το γραφείο του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάκαρης επισημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει έλεγχος με μαγνητικές κάρτες στην είσοδο – έξοδο του πάρκινγκ από τις μπάρες, ενώ προτείνει να ελέγχεται και το επισκεπτήριο, όπου όχι μόνο δεν τηρείται το ωράριο, αλλά όποιος θέλει μπορεί να μπαινοβγαίνει, ακόμη και στους θαλάμους, είτε έχει δουλειά στο χώρο είτε όχι. Αναφέρεται, επίσης, στο Τμήμα Επειγόντων, όπου πολλές φορές έχουν σημειωθεί και φασαρίες, καθώς ούτε εκεί υπάρχει έλεγχος στο ποιος εισέρχεται.

Μ.Ν.