Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στην Καλαμάτα (Φωτογραφίες και βίντεο)


Στο… σκοτάδι η νότια κερκίδα, αφού δεν υπάρχει φύλαξη του χώρου
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Η κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας έρχεται για δεύτερη φορά, μέσα σε δέκα ημέρες, στην επικαιρότητα. Μετά τις απαράδεκτες συνθήκες στους χώρους υγιεινής, χθες οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι άγνωστοι μπήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και «σήκωσαν» το μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών καλωδιώσεων.
Αποτέλεσμα, η νότια κερκίδα του σταδίου να μείνει χωρίς ρεύμα! Το κόστος των κλοπών υπολογίζεται στα 10.000 περίπου ευρώ. Κατά περίεργο τρόπο οι δράστες άφησαν άθικτους τους πυλώνες φωτισμού.
Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα, Γιάννης Αδαμόπουλος, βρέθηκε στους χώρους του Δημοτικού Σταδίου μαζί με συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας και προσπαθούσαν, από τη μια, να μετρήσουν το μέγεθος της καταστροφής και, από την άλλη, να βρουν τρόπους να λύσουν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αφού δεν είναι δυνατό ο αθλητικός χώρος να μείνει χωρίς ρεύμα.
Πάντως, μετά και το χθεσινό συμβάν, μπαίνει επιτακτικά το θέμα φύλαξης του σταδίου, αφού μόλις κλείνουν οι πόρτες του, δεν υπάρχει κανείς να το προστατεύσει. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν μέχρι σήμερα για κανέναν αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας, αλλά πλέον η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επανεξετάσει το όλο ζήτημα. Σήμερα αναμένεται ο κ. Αδαμόπουλος να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.
Από την άλλη πλευρά, ένα θέμα άνοιξε κι ένα άλλο έκλεισε. Όπως έγινε γνωστό, την καθαριότητα του γηπέδου ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία αντί 300 ευρώ το μήνα.