Τα έργα προβληματίζουν τους κατοίκους στο Ιστορικό Κέντρο (Φωτογραφίες)

Τα έργα προβληματίζουν τους κατοίκους στο Ιστορικό Κέντρο (Φωτογραφίες)

Ο ρυθμός υλοποίησης των παρεμβάσεων έχει «πέσει» τις τελευταίες ημέρες λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση. Διαβεβαιώσεις για εξομάλυνση της κατάστασης από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Δημόπουλο
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Ένα απέραντο εργοτάξιο έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας. Εργασίες για τη σύνδεσή του με τον πεζόδρομο της Αριστομένους, παρέμβαση στο ναό των Αγίων Αποστόλων για τη δημιουργία αγωγού ομβρίων, ολοκλήρωση των έργων της γ’ φάσης ανάπλασης, πεζοδρομήσεις μιας σειράς δρόμων.
Η τελευταία παρέμβαση, όμως, είναι αυτή που έχει δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα. Κι αυτό, γιατί, ενώ οι εργασίες στις οδούς Αγίου Παντελεήμονος, Κουμουνδουράκη, Κουτσομητοπούλου και Διός Ιθωμάτα γίνονταν με γοργούς ρυθμούς, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μια σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδό τους. Αιτία, η χρηματοδότηση του έργου, που δεν είναι τόσο ικανοποιητική όσο θα ήθελε ο εργολάβος.
Αποτέλεσμα, εκτός από την οδό Αγίου Παντελεήμονος, της οποίας ένα μεγάλο κομμάτι έχει πεζοδρομηθεί, αν και παρουσιάστηκαν προβλήματα απορροής ομβρίων, οι υπόλοιποι δρόμοι παραμένουν σκαμμένοι, δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα σε επαγγελματίες, κατοίκους, αλλά και επισκέπτες.
Το «Θάρρος» μίλησε χθες με ανθρώπους της περιοχής, οι οποίοι και δηλώνουν ικανοποιημένοι με την έναρξη των εργασιών, εν τούτοις διαμαρτύρονται για την πορεία τους.
Μάλιστα, αν ο δήμαρχος Παν. Νίκας δε βρισκόταν στα Ιωάννινα για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, επαγγελματίες θα τον επισκέπτονταν στο Δημαρχείο, για να του εκφράσουν τα παράπονά τους. Βέβαια, εκείνοι με τους οποίους μιλήσαμε παραδέχονται ότι έχουν υλοποιηθεί, εκτός των άλλων, σημαντικά έργα υποδομής, αλλά το πρόβλημα είναι ο χρόνος, μια και φοβούνται ότι δε θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, που είναι μέχρι το Σεπτέμβριο.

Πάντως, από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, παραδέχτηκε την καθυστέρηση στη χρηματοδότηση, αλλά μας διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί. «Καταλαβαίνω τις ανησυχίες των δημοτών, αλλά να είναι σίγουροι ότι η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και θα έχει ως αποτέλεσμα την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής» σχολίασε.