Αποχώρησε η μείζων μειοψηφία από τη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή

Αποχώρησε η μείζων μειοψηφία  από τη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή

Επεισόδιο μεταξύ δύο νεαρών δικηγόρων από την Αθήνα και αστυνομικών της Τροχαίας Καλαμάτας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, το οποίο και κατέληξε στη σύλληψη των πρώτων και εν συνεχεία στην κατάθεση μηνύσεων από τις δύο πλευρές.
Οι δύο νεαροί δικηγόροι από την Αθήνα βρέθηκαν στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την Παρασκευή και το Σάββατο. Τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου στις 4.00, στη διασταύρωση των οδών Αριστομένους και Νικηταρά αστυνομικοί της Τροχαίας σταμάτησαν τους δύο δικηγόρους, σε έλεγχο αλκοτέστ που έκαναν.
Στην πρώτη αλκοομέτρηση, σύμφωνα με τα στοιχεία, βρήκαν ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει ποσότητα εκτός των επιτρεπόμενων ορίων. Όταν ζήτησαν να γίνει και δεύτερη μέτρηση, οι δικηγόροι αρνήθηκαν, ενώ δημιουργήθηκε ένταση, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν, με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής, της εξύβρισης κ.λπ.
Με εντολή εισαγγελέα οι δύο δικηγόροι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς λόγω της ιδιότητάς τους δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου. Ωστόσο, διατάχθηκε έρευνα για το επεισόδιο, ενώ τόσο οι δύο δικηγόροι όσο και οι αστυνομικοί κατέθεσαν μηνύσεις.
Β.Β.