Ο νεοναζισμός και η παθητικότητα


 
Με πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων και πολιτών για την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει πανελλαδικό «Φεστιβάλ» στην Καλαμάτα.
Μετά από εκτενή συζήτηση εκφράστηκε η κοινή ολοκληρωτική αντίθεση των συμμετασχόντων στη διενέργεια αυτής της εκδήλωσης στην πόλη, η οποία στην ουσία «αποτελεί σύναξη μίσους με κύριο χαρακτηριστικό την προπαγάνδιση, και όχι μόνο, ρατσιστικών – φασιστικών αντιλήψεων, που πηγάζουν από τον ίδιο το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε, η επιλογή των ημερομηνιών 3 – 4 Αυγούστου καθόλου τυχαία δεν είναι».
Όπως αναφέρει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας: «Καλούμε σωματεία, συλλόγους, επαγγελματικές ενώσεις, επιστημονικούς – πολιτιστικούς φορείς, συλλογικότητες της πόλης και του νομού, να εκδηλώσουν δημόσια την αντίθεσή τους στη μετατροπή της Καλαμάτας σε κέντρο προπαγάνδισης και εφαρμογής ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων.
Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αντίστοιχη απόφαση στην πρώτη συνεδρίασή του. Καλούμε το Λιμενικό Ταμείο να μην παραχωρήσει το χώρο.
Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός της Καλαμάτας διαθέτει κρίση και μνήμη και με τη δράση του θα ακυρώσει τη φασιστική πρόκληση.
Όλοι την Πέμπτη 6/6, μέρα κατά την οποία συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 7.30, μπροστά από το αμφιθέατρο της Νομαρχίας».