«Άλμα ζωής» και «ΞαναρχίΖΩ» ενημερώνουν για τον καρκίνο του μαστού


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Aλμα Ζωής» διοργανώνει το μήνα Σεπτέμβριο 5 ενημερωτικές παρεμβάσεις σε 5 πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με 5 τοπικούς φορείς των επιλεγμένων περιοχών δράσης. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του 5ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure 2013, που οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος κάθε χρόνο στην Αθήνα, από το 2009.
Στόχος των ενημερωτικών παρεμβάσεων είναι η έγκυρη ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού γυναικών πανελλαδικά για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς και η κινητοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο. Επιλέχθηκαν περιοχές από 5 διαφορετικές Περιφέρειες της χώρας, από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο και από την Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα μέχρι το Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Οι συνεργαζόμενοι τοπικοί φορείς επιλέχθηκαν για το ενδιαφέρον τους στα θέματα ενημέρωσης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και τη δυναμική διάθεσή τους για την οργάνωση των παρεμβάσεων.
Στην Καλαμάτα, τη σκυτάλη «παίρνει» στις 15 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «ΞαναρχίΖΩ», διοργανώνοντας ενημερωτική εκδήλωση στις 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Ομιλητές θα είναι:
-Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, συντονιστής διευθυντής Ακτινολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Αλεξάνδρα
-Ελένη Λέκα, κοινωνική λειτουργός του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής».
-Γιούλα Μαρμαρά, εθελόντρια του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΞαναρχίΖΩ.
Β.Β.