Διαιτητής 3ης κατηγορίας ο Ψηλοπαναγιώτης


Με την ανακοίνωση της λίστας σε Γ’ και Δ’ κατηγορία συμπληρώθηκαν οι νέοι πίνακες διαιτητών για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 που βρίσκει τη Μεσσηνία κερδισμένη. Από τα ευχάριστα της χθεσινής ημέρας είναι η αναβάθμιση του Κώστα Ψηλοπαναγιώτη από τη Δ’ Εθνική που «σφύριζε» πέρυσι στη νέα Γ’ κατηγορία. Στον ίδιο πίνακα συνεχίζουν ο Δημήτρης Νίκας και με επιπλέον …πόντους οι Ηλίας Νικολόπουλος (ως υποψήφιος ανόδου στη Football League) και Δημήτρης Γιαννόπουλος (ως ταλέντο). Στην 4η κατηγορία, με ευχέρεια να διαιτητεύουν αγώνες μεικτών ομάδων, γυναικείων πρωταθλημάτων και κατηγορία Κ17 των ΠΑΕ, συμπεριλήφθηκαν οι Νίκος Τουρλομούσης, Νίκος Γκούμας και Δημήτρης Καραπιππέρης με τους δύο πρώτους να παίρνουν και του χαρακτηρισμό του ταλέντου.
Από πλευράς βοηθών οι Νίκος Τσαλίκογλου και Κώστας Αδαμόπουλος είναι στον πίνακα της 3ης κατηγορίας, με τον δεύτερο να θέτει υποψηφιότητα ανόδου.
Καλά νέα επεφύλασσε πριν λίγο καιρό και η ανακοίνωση των κορυφαίων πινάκων με τον Ηλία Αλεξέα να συνεχίζει ως βοηθός Super League και διεθνής και ο Γιώργος Μπλάνας ως διαιτητής Football League, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε στην 16μελή ομάδα των υποψήφιων για άνοδο.
Στην λίστα των βοηθών Football League βρίσκονται οι Σοφία Αθανασοπούλου και ο Χρήστος Κυριακόπουλος και το ίδιο ισχύει για τους Σταύρο Λάμια και Παναγιώτη Σερεμέτη, που όμως είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι για την Football League.
Τη λίστα των Μεσσήνιων αξιολογημένων συμπληρώνουν οι παρατηρητές, με τον Χρήστο Κότσαρη να συνεχίζει στην Football League, τους Τάκη Μανωλόπουλο Ανδρέα Μιχαλακέα να τοποθετούνται στην 3η κατηγορία και τον Γιώργο Θεολόγο στην 4η.
 
Εξετάσεις και για τους «τοπικούς», νέα σχολή το Σεπτέμβρη
Τη Δευτέρα έγινε στον Κορδία η πρώτη συγκέντρωση των Μεσσήνιων διαιτητών εν όψει της έναρξης της νέας περιόδου. Πέρα από τις ευχές για καλή χρονιά έγινε ενημέρωση για διάφορα θέματα, μεταξύ άλλων και για τις εξετάσεις στις οποίες υποχρεούνται να υποβληθούν οι μη αξιολογημένοι και περιλαμβάνουν γραπτές στο τέλος Αυγούστου και αγωνιστικά τεστ περίπου ένα μήνα μετά.
Επίσης, η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΜ προγραμματίζει την έναρξη σχολής νέων διαιτητών στο τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.
Χ.Ε.