Παραμυθένια βραδιά με «Όπερα για γέλια» στον Αγρίλη Φιλιατρών και τη Μεσσηνία


Παραμυθένια ήταν η βραδιά του Σαββάτου στον Πύργο των Παραμυθιών στον Αγρίλη Φιλιατρών με την «Όπερα για γέλια», που παρουσίασαν η Τζένη Δριβαλά – σοπράνο, Άκης Λαλούσης – βαρύτονος και ο Δημήτρης Καραμανώλης – πιανίστας.
 Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Όμιλος Φίλων Αγρίλη με τη συνδρομή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, μικροί και μεγάλοι γέλασαν, διασκέδασαν και πέρασαν μια υπέροχη βραδιά με πρόζα και τραγούδι.
Στην παράσταση συνέβαλαν και τα παιδιά της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών: Γεωργία Κανελλοπούλου, Στέφανος Χατζής, Γεωργία Ξύγκα και Γρηγόρη Λάγανας.
Η παράσταση είναι βασισμένη σε διάσημες κωμικές όπερες και χάρισε αστείρευτο γέλιο στο πολυπληθές κοινό. Οι πρωταγωνιστές της εμπλέκονται μεταξύ τους σε διασκεδαστικές καταστάσεις με φαντασία και πολύ χιούμορ.
Τη σκηνοθεσία και τα κείμενα επιμελείται η Τζένη Δριβάλα, και τα κοστούμια είναι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η Τζένη Δριβάλα και ο Άκης Λάλουσης είναι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με καριέρα σε όπερες τους εξωτερικού, ενώ ο Δημήτρης Καραμανώλης είναι διπλωματούχος  του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και καθηγητής πιάνου στο ίδιο Ωδείο.
Η παράσταση βρίσκεται σε περιοδεία ανά την Ελλάδα και ξεκίνησε τις παραστάσεις με μια παραμυθένια βραδιά στον Αγρίλη Φιλιατρών. Στη Μεσσηνία θα παρουσιαστεί επίσης στο αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου Στούπας αύριο το βράδυ, στις 11 Αυγούστου στο προαύλιο του Γυμνασίου Κορώνης, στις 17 Αυγούστου στο προαύλιο της οικίας Τσικλητήρα στην Πύλο και στις 9 Σεπτεμβρίου στη Σκάλα της Παναγίας της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου