«Πλούτος» με Διονύση Σαββόπουλο στην Καλαμάτα


Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση, σκηνοθεσία και μουσική Διονύση Σαββόπουλου, θα παρουσιαστεί την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
Το έργο γράφτηκε το 388 π.Χ. και είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Σε αυτήν ο συγγραφέας σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου αλλά και τη διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει.
Ο φτωχός αγρότης Χρεμύλος μαζί με τον τετραπέρατο δούλο του Καρίωνα περιθάλπουν τον τυφλό και τιμωρημένο από το Δία, θεό Πλούτο, που τυφλώθηκε μικρός για να αποφύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους. Με τη βοήθεια του Χρεμύλου και του δούλου του, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και, όπως σημειώνει ο Διονύσης Σαββόπουλος, «πραγματοποιεί επιτέλους την ανθρώπινη λαχτάρα για έναν γενικευμένο πλούτο. Μόνο που αυτό, ίσως κρύβει πλευρές που μπορεί να μας κοστίσουν πολύ ακριβά εν τέλει».%
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου. Σκηνικά – κοστούμια: Άγγελος Μέντης. Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης.
Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9.15 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, μεζεδοπωλείο «Στο κύμα», Πανελλήνιον Restaurant – Espresso Bar, Centro Cafe.
Μ.Ν.