Φεστιβάλ ρεμπέτικου τραγουδιού αύριο βράδυ στο Φονέα της Στούπας


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Μάνης για το Καλοκαίρι 2013, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ριγκλίων «Η Μεταμόρφωσις» πραγματοποιεί Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Τραγουδιού, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013, στις 9.30 το βράδυ, στην παραλία του Φονέα της Στούπας.

Στο Φεστιβάλ, λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Αντώνης Αινίτης (τραγούδι – μπουζούκι), Νώε Ζαφειρίδης (μπουζούκι – κιθάρα – τραγούδι),  Χαρούλα Τσαλπαρά (τραγούδι –μπαγλαμά – ακορντεόν, Άγγελος Γιαννάκης (μπουζούκι – τραγούδι), Τάσος Μπενετάτος (κιθάρα – τραγούδι), Ηρωδίων Σουλόπουλος (μπαγλαμάς -τραγούδι).
Η αρχική βάση δημιουργήθηκε από μουσικούς που ένιωσαν την ανάγκη να παίζουν μεταξύ τους, διατηρώντας και συνεχίζοντας το παραδοσιακό χρώμα της λαϊκής μουσικής των αρχών και μέσων του 20ου αιώνα και σε αυτό συντέλεσε και ο Αντώνης Αινίτης. Συνεργάζεται με τους υπόλοιπους μουσικούς που  – εκτός από το πάθος τους για την παράδοση – έχουν και δυτικοευρωπαϊκή-κλασσική μουσική παιδεία, γεγονός που τους καθιστά κοινωνούς και των δύο πολιτισμών. Όσον αφορά στη διατήρηση της παράδοσης του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, η κάστα αυτή των μουσικών αναπαράγει, τηρώντας την παράδοση, πιστή στην πρωτότυπη έκδοση, καθώς δημιουργεί μια δυνατή μουσική παρέα που δημιουργεί μουσικές που ίσως να μην έχουν ακούσει οι περισσότεροι.
Οι τριφωνίες και τα δεσίματα των δυο μπουζουκιών αλλά και η συμμετοχή του ακορντεόν και των μπαγλαμάδων σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο τραγούδισμα δημιουργούν ένα μαγικό ταξίδι στις ορχήστρες του 1940 – ’50, που θα συγκινήσει κάθε ακροατή.