Τα ελληνικά προϊόντα προβλήθηκαν στο σουηδικό Τύπο σε συνέντευξη που δόθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου στο Quality Hotel Nacka στη Σουηδία από την εταιρεία Meletis Imports.
Μεταξύ αυτών ήταν οι οίνοι Χατζημιχάλη, Λαζαρίδη, η μπύρα FIX, τα θαλασσινά Καλλιμάνης, αλλά και το καλαματιανό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας και η ελιά Καλαμάτας, τα οποία εκπροσωπήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από την κυρία Κατερίνα Βρυώνη, marketer του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας.
Σκοπός της συγκεκριμένης παρουσίασης ήταν να τονιστεί η διαφοροποίηση του ελληνικού και, κυρίως, του μεσσηνιακού ελαιολάδου από τον ανταγωνισμό και να αναφερθούν αναλυτικά οι λόγοι που κάνουν το προϊόν αυτό τόσο μοναδικό και διάσημο σε όλο τον κόσμο.
Όπως αναφέρθηκε και αναλυτικά στην παρουσίαση, οι λόγοι επικεντρώνονται στο συνδυασμό του ευνοϊκού κλίματος, της ηλιοφάνειας, του μικρού κλήρου (που επιτρέπει σε κάθε παραγωγό να περιποιείται με αγάπη και φροντίδα κάθε ελαιόδεντρο) και των σύγχρονων ελαιοτριβείων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα πρέσβειρα στη Σουηδία, Αλίκη Χατζή, η διάσημη chef Βέφα Αλεξιάδου, καθώς και η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.
Προβολή μεσσηνιακού ελαιολάδου και ελιάς Καλαμών στη Σουηδία
Δείτε επίσης.
Με 41 προπονητές το ενημερωτικό σεμινάριο από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Μεσσηνίας
Το Ιράν επιτέθηκε στην Ιορδανία και στον Κόλπο έπειτα από πλήγματα των ΗΠΑ σε τάνκερ του
Με επιτυχία το μεγάλο μοτοσυκλετιστικό αντάμωμα στον Ταΰγετο…
Νέος Κανονισμός του Καλαματιανού Καρναβαλιού με επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση
Απόπειρα διάρρηξης σε σπίτι στην Καλαμάτα
Καλαμάτα ’80-Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της Volley League
Αλλού 50, αλλού 70 χιλιόμετρα…
Η ανάπτυξη ξεκινά από τον τόπο μας
Τοπικά 09.09.2026, 15:01
Η διαφήμιση του Καλαματιανού Καρναβαλιού
Τοπικά 09.09.2026, 14:02
Πού να βρεις όμοιο…
Τοπικά 09.09.2026, 13:01
Παιδική χαρά με δωρεά από τη ΔΕΗ και τα φώτα να μη λειτουργούν…
Τοπικά 09.09.2026, 12:01
Με πολιτικό… μεσσηνιακό άρωμα
Τοπικά 09.09.2026, 10:00
Η κατακραυγή εξασφάλισε καινούργιο ασθενοφόρο στη Μάνη!
Φόρτωση…

