Εβδομάδα μητρικού θηλασμού

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στις 1-7 Αυγούστου, από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF.  Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε το θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».
Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουν για άλλη μια χρονιά, και οι Mαίες της  Nοσηλευτικής Mονάδας Κυπαρισσίας, πραγματοποιώντας ενημερωτικές εκδηλώσεις για το μητρικό θηλασμό.
Η πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στις 04/11/2013, στη κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, με τις Μαίες να διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη σπουδαιότητα του Μητρικού Θηλασμού, αλλά και θα δίνουν συμβουλές, για την εδραίωση και τη διατήρησή του.
Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 07/11/2013 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Κυπαρισσίας, με τις ομιλίες των Μαιών Κουμουνδούρου Σοφίας και Χριστοπούλου Χρυσούλας, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί ο Μητρικός Θηλασμός και να παροτρύνουν τις μέλλουσες μητέρες να επιλέξουν ως μοναδική και αποκλειστική διατροφή του μωρού τους το μητρικό γάλα.
Οι Μαίες σε αυτήν την εκδήλωση δεν προσκαλούν μόνο τις μέλλουσες και θηλάζουσες μητέρες, αλλά και όλους αυτούς που τις περιβάλλουν (π.χ. σύζυγοι, γονείς, φίλοι).