Στο Δήμο Καλαμάτας περνά το ακίνητο Παναγιώταρου

Στο Δήμο Καλαμάτας περνά το ακίνητο Παναγιώταρου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2542, τεύχος Β΄, 10 Οκτωβρίου 2013), το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τη διάλυση του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «Στέγη Ευγηρίας Βασίλειος και Ευδοκία Παναγιώταρου», η σύσταση του οποίου είχε εγκριθεί με το από 4.8.1993 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 642 Β΄).
Το Διάταγμα υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με πρόταση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου.
Στο μοναδικό άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος αναφέρονται τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων:
«Διαλύουμε το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Στέγη Ευγηρίας Βασίλειος και Ευδοκία Παναγιώταρου», η σύσταση του οποίου εγκρίθηκε με το από 4.8.1993 προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 642 Β΄), αφού ο σκοπός του κατέστη απραγματοποίητος, λόγω οικονομικής αδυναμίας εκτέλεσης αυτού και η περιουσία του περιέρχεται στο Δήμο Καλαμάτας, ως κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης, προκειμένου τα έσοδα αυτής να διατίθενται για έργα εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινότητας Μικρής Μαντινείας, ύστερα από σύμφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
Πρόκειται για άκρως θετική εξέλιξη η οποία επήλθε μετά από προσπάθειες 7 ετών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και θα οδηγήσει στην αξιοποίηση της περιουσίας Παναγιώταρου για το κοινό καλό. Προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία που κατέλιπαν ο Βασίλειος και η Ευδοκία Παναγιώταρου και να παράγει έσοδα για το Δήμο Καλαμάτας, θα επιδιωχθεί η εφαρμογή της διαδικασίας των ΣΔΙΤ και για την ενεργοποίησή της ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.
Σημειώνεται πως η ακίνητη περιουσία Παναγιώταρου βρίσκεται στην «καρδιά» του Τοπικού Διαμερίσματος της Μικρής Μαντίνειας και προσδοκάται να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής με την κατάλληλη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που άφησαν οι δωρητές.