Ακόμα μετρούν τις πληγές τους οι δημότες


Μισογεμάτο βλέπει το… ποτήρι των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών η Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, «η κατάσταση στο Δήμο Καλαμάτας ομαλοποιείται μετά τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις, καθώς αποκαταστάθηκαν η ηλεκτροδότηση, η παροχή διαδικτύου και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι υποχωρούν τα νερά και στο Βάλτο.
Επίσης, η λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών αποκαταστάθηκε και το ΚΔΑΥ δέχεται από τις 12 το μεσημέρι χθες ανακυκλώσιμα υλικά.
Την προσεχή Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Παν. Νίκας θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, στα οποία θα επιδώσει έκθεση με τις ζημιές σε επιχειρήσεις, καλλιέργειες, υποδομές».
Από την άλλη πλευρά, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για ολιγωρία, ενώ οι πληγέντες δημότες ζουν το δικό τους μαρτύριο, προσπαθώντας να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται από την καταστροφική μανία της νεροποντής.
Πάντως, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, με χθεσινή του ανακοίνωση, την οποία απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Δ. Πολίτη, ζητεί έκτακτη σύγκληση του Σώματος, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα και να δοθούν άμεσες λύσεις στους πληγέντες.
Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Οι μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν οι συνδημότες μας τόσο στην πόλη της Καλαμάτας και ιδιαίτερα στις συνοικίες της, όσον και στα δημοτικά διαμερίσματα Άριος, Θουρίας και Αρφαρών, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, καθιστά επιτακτική την ανάγκη έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο κατεπείγον αυτό αίτημά μας προβαίνουμε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στις υποδομές τους, καθώς και στο ζωικό και φυτικό τους κεφάλαιο, όπως διαπιστώσαμε από τις συνεχείς επισκέψεις της παράταξής μας σε αυτές.
Λόγω των ανωτέρω θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, τα αίτια και τις ευθύνες που, τυχόν, προκύπτουν, και, κυρίως, για να προταθούν μέτρα για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστροφών».
Ενδεικτικά του μεγέθους της καταστροφής είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Άμφειας και τα οποία καταδεικνύουν ότι το σύνολο των αγροτικών δρόμων της περιοχής έχει καταστραφεί! 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη