Αντίδραση Μπεχράκη για τη μετακίνηση Πατσαρίνου

Αντίδραση Μπεχράκη  για τη μετακίνηση Πατσαρίνου

Τον έντονο σκεπτικισμό του για τη σκοπιμότητα της μετακίνησης του προϊστάμενου στο Τμήμα Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας και Σήμανσης, Νίκου Πατσαρίνου, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, μετά από απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, εξέφρασε χθες ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η απόφαση είναι «έωλη και χωρίς ουσιαστική δικαιολογητική βάση, τη στιγμή, μάλιστα, που η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει ανάγκη από έμπειρους μηχανικούς. Το ΚΕΠ θα μπορούσε να στελεχωθεί από υπαλλήλους με σπουδές στη διοίκηση και στην οικονομία και όχι από πολιτικούς μηχανικούς. Ιδιαίτερα, μάλιστα, από τη στιγμή που το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης είναι από τα σημαντικότερα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Κι εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο: Αντί να χρησιμοποιούμε το ήδη υπάρχον επιστημονικό δυναμικό του Δήμου στο συγκεκριμένο τομέα, προσφεύγουμε, επ’ αμοιβή, σε ειδικούς συμβούλους.
Προφανώς, ο κ. Πατσαρίνος “πληρώνει” τη διαφορετική άποψη που εξέφρασε από αυτή της Δημοτικής Αρχής και γι’ αυτό αποφασίστηκε η… εξορία του στη Γυάρο. Κι αυτό το συμβάν αποδεικνύει περίτρανα τον αυταρχικό χαρακτήρα και την καθεστωτική αντίληψη που έχει για τα πράγματα ο δήμαρχος Παν. Νίκας».
Στο μεταξύ, αναφερόμενος ο κ. Μπεχράκης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι πριν από τα Χριστούγεννα πρόκειται να συνέλθει η συνέλευση του «Δικτύου», προκειμένου να επιλέξει τον επικεφαλής και το πρόγραμμα που θα ενστερνιστεί.
Α.Π.