Αποδέσμευση οικοπέδων για σκουπίδια στο Δήμο Καλαμάτας

Αποδέσμευση οικοπέδων για σκουπίδια στο Δήμο Καλαμάτας

Σε αποδέσμευση των ακινήτων της δημοπρασίας που είχε γίνει στο παρελθόν, για τη μίσθωση οικοπεδικών εκτάσεων για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας, προχώρησε χθες με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2012 είχε πραγματοποιηθεί δημοπρασία για τη μίσθωση οικοπέδων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή αποθήκευση απορριμμάτων και την προσωρινή αποθήκευση του υπολείμματος της επεξεργασίας. Για το λόγο αυτό είχαν ενοικιαστεί δύο οικόπεδα στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Σπερχογείας.
Ωστόσο, μετά από σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αερομεταφορών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, δεν υπάρχει έγκριση για τα δύο μισθωμένα οικόπεδα για λόγους ασφαλείας των πτήσεων στην 120 ΠΕΑ. Έτσι, δεν είναι και δυνατή η εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων  και προσωρινής αποθήκευσης υπολείμματος.
Όπως αναφέρθηκε χθες από τη σχετική Διεύθυνση του Δήμου Καλαμάτας, αυτή την περίοδο τα σκουπίδια επεξεργάζονται στην περιοχή της «νέας» Μαραθόλακκας από την εταιρεία RAM.
Α.Π.