Κρίσιμη εβδομάδα για το χειμερινό εξάμηνο σε Καποδιστριακό και ΕΜΠ


Τις επόμενες κινήσεις τους αποφασίζουν τη Δευτέρα οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του ΕΜΠ, καθώς την Τρίτη ξεκινούν τα μαθήματα. 

Η Σύγκλητος έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους να φροντίσουν για την απρόσκοπτη πρόσβαση φοιτητών και καθηγητών στις αίθουσες, ενώ και το υπουργείο έχει διαμηνύσει ότι αν εμποδίσουν την έναρξη των μαθημάτων, ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μια απεργία, η οποία έχει κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βγήκε και το ΣτΕ, το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους. 

» Οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών» δήλωσε ο υπουργός Κ.Αρβανιτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία των διοικητικών έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα, προκειμένου να διευκολύνει τις συνεδριάσεις των Συλλόγων.

Ο πρύτανης του Καποδιστριακού Θ.Πελεγρίνης έχει ζητήσει να ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά την Τρίτη, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επέμβασης της Αστυνομίας, ώστε να διασφαλιστεί η έναρξή τους, τόνισε: «εμείς ζητάμε διάλογο και το υπουργείο μάς στέλνει εισαγγελείς και αστυνομία». 
 

Newsroom ΔΟΛ