Ξεκίνησε χθες ο εορτασμός της μνήμης του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (φωτογραφίες)


Εντυπωσιασμένοι από τα ακροβατικά που εκτέλεσε το πολεμικό αεροσκάφος F-16 «Ζευς», στα χέρια του σμηναγού (Ι) Γ. Ανδρουλάκη, έμειναν οι μικροί μαθητές που βρέθηκαν χθες στο πολεμικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή. 
Σήμερα, στις 11.00 το πρωί, θα τελεστεί δοξολογία στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας και θα ακολουθήσει επίσκεψη στη στατική και φωτογραφική έκθεση. Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F-4 PI (Phantom), F-16CBlock 52+ Advanced, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6Α, Τ-2C/Ε και ελικόπτερο ΑΒ-205.
Η 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος θα είναι επισκέψιμη για το κοινό, σήμερα από τη 1.00 μετά το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα, ενώ αύριο και μεθαύριο από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα.
Ο φετινός εορτασμός θα εμπλουτιστεί με επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος», από Μοίρα που εδρεύει στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, σήμερα, στις 2.00 μετά το μεσημέρι και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 12.00, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας. Όπως αναφέρεται, οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.