Ολοένα και πιο κοντινή η κορυφή για τη «Μαύρη Θύελλα»

Ολοένα και πιο κοντινή η κορυφή για τη «Μαύρη Θύελλα»

ΜΕ ΤΣΙΜΙΚΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Μπορεί οι τρεις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, δηλαδή Παναργειακός, Αχαϊκή και ΑΕ Καραϊσκάκης να έβγαλαν το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής με επιτυχία και με βαθμούς, ωστόσο για όλους όσοι γνωρίζουν καλά τα δεδομένα, δύσκολα κάποιο από τα σωματεία αυτά θα τραβήξει μέχρι τέλους την πορεία ανόδου. Ο Μίλτος Γκόφας, που το ξέρει άλλωστε από πρώτο χέρι, συνεχώς τονίζει πως βασικός αντίπαλος της Καλαμάτας είναι αυτή τη στιγμή η Ερμιονίδα… «Η διαφορά μας μειώθηκε πλέον στους 3 βαθμούς και να μη ξεχνάμε ότι στο δεύτερο γύρο παίζουμε στην έδρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αιγιώτης τεχνικός λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αμαλιάδα, και είχε κάθε λόγο να χαμογελά λόγω της απώλειας της Ερμιονίδας στον αγώνα με τον Ατρόμητο Αχαΐας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως η απόσταση με την κορυφή θα μειωθεί άμεσα, βλέποντας ότι η Μαύρη Θύελλα μπορεί ν’ αναρριχηθεί σ’ αυτή νωρίτερα από ό,τι κάποιοι υπολόγιζαν. Η Ερμιονίδα δεν φαντάζει αχτύπητη, ενώ ο δεύτερος βασικός αντίπαλος της Καλαμάτας, δηλαδή ο Παναρκαδικός, δείχνει ανήμπορος να ξεπεράσει την κρίση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα, γνωρίζοντας νέα ήττα της Κυριακή στην Άρτα από την ΑΕ Καραϊσκάκης.
Πλέον και με δεδομένο ότι οι συνδιεκδικητές του τίτλου δεν ξεφεύγουν, αλλά κυρίως  τα μηνύματα τα οποία έρχονται μέσα από την ομάδα και τα οποία επικεντρώνονται στην αγωνιστική βελτίωση και την ψυχολογική ανάταση, μπορούμε να μιλάμε με αισιοδοξία για σύντομη άνοδο της ομάδας στο βαθμολογικό πίνακα.
Κι αν οι κινήσεις ενίσχυσης που προανήγγειλε ο κ. Γκόφας κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση και παρθούν αποφάσεις ουσίας με ενδυνάμωση σε δύο – τρία σημεία όπου έχουν φανεί κάποιες αδυναμίες (αναφερόμαστε κυρίως στη δυσκολία ανάπτυξης και δημιουργίας μέσω του άξονα, γιατί είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή οι αντίπαλοι θα δείχνουν πιο έτοιμοι απέναντι στους «δαιμονισμένους» ακραίους Καλαντζή και Καραχάλιο) τότε είναι βέβαιο πως η Καλαμάτα θα έχει αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Β΄ Εθνική.
 
 
 
Mε Τσιμικλή στο Αιτωλικό
Χαλαρή προπόνηση περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο προχθεσινό ματς, ενώ το υπόλοιπο γκρουπ συμμετείχε σε πιο έντονους ρυθμούς, κυρίως σε παιχνίδια σε μικρούς χώρους.
Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα, αυτό θα είναι κενό, πλην των δύο τερματοφυλάκων Ριγανά και Κολοβούρη – ο Κωνσταντακόπουλος είναι τραυματίας και δεν υπολογίζεται – που θα κάνουν πρόγραμμα ενδυνάμωσης το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο.
Το ευχάριστο είναι πως επιστρέφει ο Παναγιώτης Τσιμικλής, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής και αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας στην Κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη Αιτωλικού. Βεβαίως, πλην του Κωνσταντακόπουλου δεν υπολογίζονται και πάλι οι Μπελεβέτης, Τριανταφυλλάκης, που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους.
 
 
 
 
Ικανοποίηση Γκόφα για προσπάθεια και τρίποντο… Μεταγραφές αλλά και αποχωρήσεις το Γενάρη

 
Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας και κυρίως το αποτέλεσμα στο ματς με τον Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο, παρουσιάστηκε ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας, Μίλτος Γκόφας, αναφέροντας χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου… «Καταφέραμε και ξεπεράσαμε τον αγωνιστικό χώρο και μια ομάδα που ήταν αρκετά επικίνδυνη. Τα παιδιά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, ήμασταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα και φθάσαμε δίκαια στη νίκη. Θεωρώ ότι πλησιάζουμε στο στόχο μας διευρύνοντας το νικηφόρο σερί μας, κάτι που συνδυάζεται με τη βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Νομίζω ότι βασικός αντίπαλος στην προσπάθεια για την άνοδο θα είναι η Ερμιονίδα, με την οποία βρισκόμαστε πλέον αρκετά κοντά, ενώ έχουμε και το ματς στο δεύτερο γύρο στην έδρα μας», επισήμανε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος μίλησε για τις αλλαγές που θα γίνουν την προσεχή μεταγραφική περίοδο… «Θα κάνουμε δύο – τρεις προσθήκες, προκειμένου να ενισχυθούμε σε θέσεις – κλειδιά και ψάχνουμε ποδοσφαιριστές που έχουν την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να δώσουν λύσεις άμεσα. Δεν μιλάμε για παίκτες που δεν έχουν κίνητρο, αλλά για ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν την προσπάθειά μας», ανέφερε ο κ. Γκόφας, που σε ερώτηση αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται το τελευταίο διάστημα, ανέφερε ότι η ομάδα έχει βρει τη συνταγή νίκης και δεν θέλει να τη χαλάσει. Τόνισε πάντως ότι υπολογίζονται όλοι οι παίκτες, όμως είναι λογικό αυτοί που δεν χωρούν να μπαίνουν αυτομάτως στη λίστα προς αποχώρηση.
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αστέρα Θόδωρος Ανδρεόπουλος στάθηκε στα δύο γρήγορα γκολ του Καλαντζή, θεωρώντας ότι σε αυτά κρίθηκε το ματς, ενώ ο Τάσος Καντούτσης λίγο πολύ έδωσε συνέχεια στα λεγόμενα του κ. Γκόφα και βεβαίως στάθηκε στα γκολ του Χρήστου Καλαντζή.