Πάνε για «Επανάσταση» στη Θεσσαλονίκη οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)


Όλα έτοιμα για τη συμμετοχή στηΔιεθνή Τουριστική Έκθεση Θεσσαλονίκης
 
Παρουσιάστηκαν χθες στο ξενοδοχείο Elite όσα ετοιμάζουν τα μέλη του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, από 21 έως 25 Νοεμβρίου.
Ο σύλλογος θα φιλοξενηθεί από το περίπτερο της Περιφέρειας και σχετικά μίλησαν ο πρόεδρός του Ανδρέας Ζαγάκος, ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας Κώστας Ανδριανόπουλος, ο αθλητής τένις αμαξιδίου Γιώργος Λαζαρίδης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Στόχος της παρουσίας του νεοσύστατου συλλόγου είναι η προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο, γι’ αυτό και τον Ιανουάριο τυχερά ζευγάρια θα έχουν την ευκαιρία «να ζήσουν» βιωματικά το μάζεμα της ελιάς.
Στη συμπρωτεύουσα θα μεταβεί και ο Γιώργος Λαζαρίδης.
Κλείνοντας η Ντίνα Νικολάκου χαρακτήρισε την Καλαμάτα τουριστική πρωτεύουσα και ατμομηχανή της Περιφέρειας, ενώ κάνοντας λογοπαίγνιο με το καλαματιανό κοκτέιλ που έχει το όνομα «Επανάσταση», δήλωσε ότι τώρα ξεκινά η επανάσταση της Περιφέρειας για την ανάπτυξη.
 
«Επανάσταση»… το καλαματιανό κοκτέιλ
Στο μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου έγινε ο διαγωνισμός δημιουργίας του καλαματιανού κοκτέιλ που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και θα προσφέρεται ως κέρασμα.
Το κοκτέιλ που κέρδισε ήταν έμπνευσης του μπάρμαν Στέλιου Καστριτσέα, με το όνομα «Επανάσταση». Αξίζει να σημειωθεί ότι περιέχει μόνο τοπικά προϊόντα.
Π.Μπ.
 
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

http://youtu.be/P9vOkmWkRCQ