Παναγιώτης Νίκας: Ακατανόητες και αψυχολόγητες οι δηλώσεις Τατούλη για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας

Παναγιώτης Νίκας: Ακατανόητες και αψυχολόγητες οι δηλώσεις Τατούλη για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας

Ακατανόητες και αψυχολόγητες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, σχετικά με την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, για το 2021, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Τατούλης είχε χαρακτηρίσει ως μη σοβαρή την υποψηφιότητα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ, όπως ανέφερε χθες ο κ. Νίκας, η Καλαμάτα προσεγγίζει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το θέμα, εδώ και δύο χρόνια.
Στις ήδη γνωστές υποψηφιότητες της Καλαμάτας και της Τρίπολης, προστέθηκε και αυτή του Ναυπλίου και, όπως δήλωσε ο κ. Νίκας, «δεν αισθανόμαστε αντιπαλότητα για την Τρίπολη ή το Ναύπλιο. Λέμε καλή επιτυχία για να μην πω, καλή συνεργασία».
Όπως ανέφερε, πρόκειται για συμμετοχή σε ανταγωνιστική διαδικασία, όπου επιβάλλεται – με δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα και εντιμότητα – να προκριθεί η πόλη που έχει τον πληρέστερο φάκελο. Από αυτή τη διαδικασία θα βγουν ωφελημένες ακόμα και όσες πόλεις αποτύχουν να προκριθούν, με την προϋπόθεση ότι δούλεψαν με σοβαρότητα.
Όσον αφορά στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας, πρόσθεσε πως έχει συμμάχους και στην Ε.Ε. και στο Ευρωκοινοβούλιο και για το λόγο αυτό θα επιλεγεί, ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλη αντίπαλο τη Σύρο.
Τέλος, σημείωσε πως το θετικό για την Καλαμάτα είναι πως έχει μια πολύ καλή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που επί της ουσίας είναι ομόφωνη.