Παρουσιάστηκε χθες το νέο φωτογραφικό λεύκωμα για την Καλαμάτα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους


Ένα σπουδαίο φωτογραφικό λεύκωμα για την Καλαμάτα παρουσιάστηκε χθες στο κτήριο που στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Ένα λεύκωμα που συμπληρώνει χρονολογικά την προηγούμενη μελέτη-λεύκωμα της Υπηρεσίας με τίτλο «Καλαμάτα: Οδοιπορικό σε πλατείες και δρόμους της πόλης, 1830-1940, Καλαμάτα 2010».
Το λεύκωμα, που παρουσίασαν οι δημιουργοί του, Αναστασία Μηλίτση- Νίκα και Σταυρούλα Βερράρου, βασίζεται σε φωτογραφίες του Χρήστου Αλειφέρη που δόθηκαν στα Αρχεία από το γιο του Θανάση. Ειδικότερα, αφορά στην εποχή από το 1937 έως το 1974 και απεικονίζει σημαντικές στιγμές της πόλης.
Κατά την τοποθέτησή της η κυρία Μηλίτση δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το γιο του Χρήστου Αλειφέρη και προέτρεψε όσους έχουν αντίστοιχο υλικό να κάνουν το ίδιο. Ευχαρίστησε ακόμη τους χορηγούς, ενώ διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο λεύκωμα, όπως και το προηγούμενο, δε θα βγει στην αγορά, καθώς και τα αντίγραφα θα είναι περιορισμένα.
Από την πλευρά της, η κυρία Βερράρου ανέφερε πως θεωρεί τιμή της που εργάστηκε για ένα τέτοιο έργο, «ένα έργο ιδιαίτερο, όπου μιλούν οι εικόνες και όχι τα λόγια».
Π.Μπ.