«Παρών» και φέτος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (φωτογραφίες)

«Παρών» και φέτος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (φωτογραφίες)

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟΝ 31ο ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 
                          
Ο Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας ήταν «παρών» στον Κλασικό μαραθώνιο δρόμο, στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού που αντάμωσε για μια ακόμη φορά με την ιστορία. Ήταν «παρών» στη ίδια διαδρομή που ξεκίνησε πριν 2.500 χρόνια, με τον ημεροδρόμο να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης επί των Περσών στην Αθήνα, στην ιστορική  διαδρομή του Σπύρου Λούη, του Γρηγόρη Λαμπράκη, των Ολυμπιακών αγώνων του 2004…  Μπορεί αυτοί να μην έτρεξαν ως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αλλά έφθασαν στο σήμερα μέσα από τον χρόνο και από πρόσωπα του μύθου εμφανίστηκαν μεταφέροντας μαζί με τους αγωνιζόμενους την ελπίδα και τον πολιτισμό, ένα σύγχρονο μήνυμα αντίστασης στη παγκόσμια βαρβαρότητα που απειλεί τον σύγχρονο κόσμο μας.
Περισσότεροι από 10.000 δρομείς πήραν εκκίνηση την περασμένη Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον Κλασικό Μαραθώνιο και 20.000 στους δύο λαϊκούς αγώνες δρόμους. Περίπου 200 τα μέλη του ΣΔΥΜ που εκπροσώπησαν με εντυπωσιακό τρόπο τον σύλλογο και το νομό μας, επιδεικνύοντας μια από τις πολυπληθέστερες, αν όχι την πολυπληθέστερη αποστολή από την επαρχία.
Επιπλέον στα 5 και 10χλμ. ο Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας συμμετείχε στην ενέργεια «Τρέχουμε Μαζί! Ζούμε τη Ζωή!» που υλοποιούσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρείας στο πλαίσιο της χορηγίας της ως θεσμικός εταίρος του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, αποκαλύπτοντας την κοινωνική διάσταση και ευαισθησία που τον διακρίνει.
Μουσική και μπάντες, μπαλόνια, χαρτάκια, πυροτεχνήματα έδιναν ήχο και χρώμα στη γιορτή τρεξίματος που διοργανώθηκε στους δρόμους από τον Μαραθώνα ως το Καλλιμάρμαρο στάδιο, με τον κόσμο να χειροκροτεί σχεδόν καθ’ όλη τη διαδρομή έως τον τερματισμό.
Αθλητές και θεατές που πέρασαν από το Καλλιμάρμαρο στάδιο έγιναν κομμάτι μιας εντυπωσιακής γιορτής. Μικροί, μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες, άνθρωποι από διαφορετικές ηπείρους ενώνοντας τους πολιτισμούς τους, άνθρωποι με διάθεση για τη ζωή και αγάπη για το τρέξιμο, μετείχαν στην 31η στάση του ΚΜΑ, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Για την ιστορία οι νικητές και οι νικήτριες του φετινού μαραθωνίου ήταν:

ΑΝΔΡΕΣ
1 24 YEGO HILLARY KIPKOGEI KEN 2:13:55
2 25 KIMELI DICKSON KEN 2:14:36
3 13 RUTOH DAVID KIPKORIR KEN 2:14:43

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 105 ROTICH NANCY JOAN KEN 2:41:34
2 106 STANKO SVITLANA UKR 2:41:59
3 601 GAZEA MAGDALINI GRE 2:46:03
Από μεσσηνιακής πλευράς στον Μαραθώνιο τερμάτισε 14ος, εκπροσωπώντας τον ΜΓΣ, ο Γιάννης Χαμόδρακας (2.45.11). Στα 10 χλμ. ο Ηλίας Νικολόπουλος του ΣΔΥΜ ήταν 12ος (34.18) και από τον ίδιο σύλλογο ο 18χρονος Δημήτρης Κατσίρης 19ος στα 5 χλμ.