«Προσέφερε εθνικές υπηρεσίες»

«Προσέφερε εθνικές υπηρεσίες»

Στην πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ο δήμαρχος Παν. Νίκας στο χαιρετισμό του δε φείσθηκε τον καλό λόγο του για το έργο της. 
Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η κυρία Αγγελοπούλου «προσέφερε υπηρεσίες εθνικές και μας έκανε υπερήφανους». «Τιμάμε στο πρόσωπο της κυρίας Αγγελοπούλου μια σπουδαία γυναίκα», συνέχισε ο Π. Νίκας και αναφέρθηκε στην πρόσφορά της καταρχήν στην αυτοδιοίκηση, καθώς η συγγραφέας ξεκίνησε την πορεία της στα κοινά ως δημοτική σύμβουλος Αθηναίων επί δημαρχοντίας του αειμνήστου Μιλτιάδη Έβερτ, ενώ συνέχισε ως βουλευτής και κατόπιν ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για την Αθήνα.  
Εξήρε, δε, την επιτυχία της – ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων – να ξεπεράσει μιζέριες, γραφειοκρατικές δυσκολίες, αγκυλώσεις και να συντονίσει χιλιάδες ανθρώπους για την επίτευξη του κοινού σκοπού, ευοδώνοντας, μάλιστα, τη δημιουργία ενός κινήματος εθελοντών, το οποίο αξιοποίησε κατάλληλα.  
Επίσης, ο δήμαρχος τόνισε πως η κυρία Αγγελοπούλου είναι «ένας βαθύτατα ευαίσθητος άνθρωπος, ο οποίος βοήθησε όποιον προσέτρεξε στην πόρτα του». 
Μία ημέρα μετά ήρθε στο φως η έκθεση της τρόικας, όπου γινόταν αναφορά στα 13 δισ. ευρώ που είναι η «τρύπα» των Αγώνων του 2004, με αποτέλεσμα να ζητά πίσω τα λεφτά από τις υπερβάσεις στις δαπάνες.  
Και ποιες είναι κάποιες από αυτές τις δαπάνες; Καύσιμα, shopping therapy και αμοιβές που ζαλίζουν σε συμβούλους και αλλού. 1,3 εκατ. ευρώ το μήνα η αμοιβή του συμβούλου Ασφαλείας των Αγώνων. Για βενζίνη, 5 εκατ. ευρώ την περίοδο των Αγώνων ξόδεψαν τα εταιρικά οχήματα και άλλα πολλά… 
Α.Π.