Πρόβλημα μέχρι την τελευταία ώρα για το Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα


Την τελική έγκριση των τροποποιημένων συμβάσεων παραχώρησης της Ιόνιας Οδού, της Ολυμπίας Οδού και του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) ανέμενε, χθες, από το Ελεγκτικό Συνέδριο το υπουργείο Υποδομών, το οποίο έλαβε προχθές το «πράσινο φως» των δικαστών για τη νέα σύμβαση παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.
Το «ΟΚ» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα νέα νομικά κείμενα των τεσσάρων «παγωμένων» αυτοκινητόδρομων θα επιτρέψει στον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να φέρει τις τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης στη Βουλή, κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες εκτιμάται ότι θα γίνει είτε σήμερα το βράδυ είτε αύριο το πρωί.
Είχε προηγηθεί ένα «θρίλερ», καθώς από το πρωί της Τετάρτης ο κατασκευαστικός κόσμος γινόταν κοινωνός αντικρουόμενων πληροφοριών περί μη έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο των συμβάσεων παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού και του Ε65.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές είχαν ζητήσει διευκρινίσεις από το υπουργείο Υποδομών για το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, το οποίο αποσύρεται από τη σύμβαση παραχώρησης και θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο.
Τελικώς, όπως μεταδιδόταν, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν. Έτσι, έγκυρες πηγές εκτιμούσαν ότι χθες  τόσο οι εν λόγω αυτοκινητόδρομοι όσο και η Ιόνια Οδός θα έπαιρναν την ουσιαστική και τυπική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα ανοίξει το δρόμο για την κατάθεση των τροποποιημένων συμβάσεων στη Βουλή από τον υπουργό Υποδομών.