Πρόταση για πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια


Η Δημοκρατική Αριστερά Πελοποννήσου καλεί όλους τους πολίτες, της αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της οικολογίας, του πολιτισμού, της εργασίας, της πραγματικής οικονομίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δράσης, σε περιφερειακή συνεργασία στις εκλογές Μαΐου 2014, μακριά από τον εγκλωβισμό σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες και αδιέξοδες μεθοδεύσεις στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. 
Απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες της κοινωνίας της Πελοποννήσου για τη συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου, που θα αποτελέσει τον πυρήνα της ολοκληρωμένης πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης στα δρώμενα της Περιφέρειας.
Επιθυμούμε τη συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Είμαστε αντίθετοι με μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση γραφειοκρατική, συγκεντρωτική, απομονωμένη από τις ζωντανές δυνάμεις που υπάρχει στις κοινωνίες της Πελοποννήσου. Θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο στις εξελίξεις και συνδιαμορφωτή των πολιτικών που θα ακολουθηθούν.
Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να ασκήσει πολιτικές που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών από τα αποτελέσματα της κρίσης και θα εισηγούνται νέες πολιτικές απασχόλησης, αναδιάρθρωσης του παραγωγικού προτύπου, με έμφαση σε πρωτοβουλίες και επενδύσεις σταθερών θέσεων εργασίας, πράσινης ανάπτυξης, στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας.