Το Campus Bus από Παρασκευή έως Κυριακή στην Καλαμάτα

Το Campus Bus από Παρασκευή  έως Κυριακή στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται από την Παρασκευή έως την Κυριακή το Campus Bus, μια πεντάμηνη καμπάνια που αφορά σε ένα εκπαιδευτικό λεωφορείο. Το λεωφορείο ταξιδεύει στην Ελλάδα κάνοντας στάσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπου εκπαιδευτές οργανώνουν σεμιναριακά εργαστήρια με θέματα τη βελτίωση των ικανοτήτων και την εργασιακή απασχόληση των νέων. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να αφήσει πίσω του ένα ενεργητικό και εμπνευσμένο κοινό, ένα δίκτυο από «πράττοντες» ανθρώπους, τους αποφοίτους του Campus Bus.
Το λεωφορείο στεγάζει τρεις εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και πέντε εθελοντές εκπαιδευτές, οι οποίοι ταξιδεύουν από περιοχή σε περιοχή, χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα για να πληροφορούν για τον επόμενο προορισμό. Τα σεμιναριακά εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. Φτάνοντας σε μια πόλη ή κωμόπολη, η οργάνωση θα στήνει και θα παραδίδει το πρόγραμμά της στο τοπικό κοινό και θα επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει και να αφήσει πίσω, έστω, μια τοπική κοινότητα εθελοντών επιμελητών, οι οποίοι, με ρόλο συντονιστή, θα υπολογίζουν και θα αναφέρουν την πρόοδο των συμμετεχόντων και θα προτείνουν μελλοντικούς υποψηφίους για μελλοντικές επισκέψεις.
Κύριος στόχος της καμπάνιας είναι η ενδυνάμωση νέων άνεργων ατόμων, η προσφορά βοήθειας ώστε να κατανοήσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους και να τους βοηθήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη ευκαιριών, με την εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων, της τεχνολογίας και ενός διευρυμένου δικτύου επαφών.
Το 1ο σκέλος του Campus Bus θα επισκεφτεί τις εξής περιοχές: Άνω Λιόσια (Αθήνα), Πέραμα, Μέγαρα, Κόρινθο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία, Ζαχάρω, Πύργος, Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Μέτσοβο, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.