Έκκληση δημάρχου Οιχαλίας στα δύο πυρηνελαιουργεία

Έκκληση δημάρχου Οιχαλίας  στα δύο πυρηνελαιουργεία

Έκκληση στα δύο πυρηνελαιουργεία που λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή του Μελιγαλά να εγκαταστήσουν ειδικά συστήματα που αποτρέπουν τη διασπορά οσμών και καπνού στην ατμόσφαιρα, έκανε  ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, σε επίσκεψή του στην περιοχή, αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε, κάνοντας απολογισμό του έργου του.
Για άλλη μια φορά η κατάσταση στην περιοχή ήταν τραγική και αυτό επισημάνθηκε από τον κ. Μπάμη, με την υπογράμμιση ότι οι κάτοικοι στα Τσουκαλέικα, τη Σκάλα, την Ανθούσα, του Κατσαρού και το Μελιγαλά δεν μπορούν να ανασάνουν.
Επίσης, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη βελτίωση της κατάστασης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει εκπονήσει μελέτες με ειδικό επιστημονικό σύμβουλο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και έχει καλέσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου να λάβει μέτρα.
Διευκρίνισε, πάντως, ότι επιθυμία του δεν είναι να κλείσουν τα δύο εργοστάσια, αλλά να λειτουργήσουν σωστά και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους και την περιοχή.
 
Έργα
Παράλληλα, ο κ. Μπάμης έκανε αναλυτικό απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, παρουσιάζοντας όλα τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Οιχαλίας, αλλά και τα μικρότερα, που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα των δημοτών του.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου περιλαμβάνει έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,7 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν δημοπρατηθεί έργα ύψους 6,6 εκατ. ευρώ, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τα υπόλοιπα.