Άλλες τρεις συλλήψεις για την εγκληματική οργάνωση με τα ναρκωτικά

Άλλες τρεις συλλήψεις για  την εγκληματική οργάνωση με τα ναρκωτικά

Κατηγορούνται ως παλιά Μέλη

Της Βίκυς Βετουλάκη

Άλλοι τρεις άντρες, κατηγορούμενοι ως μέλη της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία, αλλά και σε Τρίπολη και Πύργο, συνελήφθησαν χθες το πρωί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά την έκδοση σχετικών ενταλμάτων του ανακριτή Καλαμάτας.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 57χρονος από τη Μεσσήνη, ο οποίος κατηγορείται ότι παλαιότερα εκτελούσε χρέη «αποθηκάριου» στην οργάνωση, ένας 41χρονος, επίσης από τη Μεσσήνη, και ένας 42χρονος από την Ανάληψη.

Παλιά μέλη
Κατά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης την προηγούμενη εβδομάδα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τα ονόματα των τριών νέων συλληφθέντων είχαν συμπεριληφθεί στη σχετική δικογραφία, ενώ είχαν προσαχθεί για εξέταση και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Ωστόσο, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί φαίνεται να αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένοι υπήρξαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά είχαν διακόψει τη δράση και την επαφή τους με τα άλλα μέλη καιρό τώρα, καθώς υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ τους.

Η δράση τους
Έτσι, από τον ανακριτή εκδόθηκαν εντάλματα εις βάρος τους για συμμετοχή ως μέλη στην εγκληματική οργάνωση και το νόμο περί ναρκωτικών.
Σε ό,τι αφορά τον 57χρονο, η Αστυνομία τού αποδίδει το ρόλο του αποθηκάριου, σε χρόνο προγενέστερο των συλλήψεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το παζλ που έχει καταφέρει να ενώσει η Αστυνομία για τη δράση της οργάνωσης, τα δίδυμα αδέλφια που κατηγορούνται ως αρχηγοί της οργάνωσης προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης και χασίς από την Αθήνα και τις μετέφεραν στη Μεσσήνη. Εκεί χωριζόταν σε συσκευασίες των 10 γραμμαρίων η κοκαΐνη και των 70 και 100 γραμμαρίων το χασίς, τις οποίες παρέδιδαν για φύλαξη στον 57χρονο. Κάποια στιγμή τσακώθηκαν, διότι είχαν υπόνοιες πως αφαιρούσε ναρκωτικά και έτσι οι δίδυμοι άλλαξαν «αποθηκάριο».
Οι άλλοι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης που διακινούσαν τις ποσότητες των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.
Σε έρευνες που έγιναν σε χώρους τους, βρέθηκαν: στο κατάστημα του 57χρονου στη Μεσσήνη μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ σε αποθήκη στη Μεσσήνη του 41χρονου ένα ναρκωτικό δισκίο, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.
Χθες το μεσημέρι και οι τρεις οδηγήθηκαν στον ανακριτή Καλαμάτας, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.