Άνοιγμα στον αθλητικό τουρισμό από την “Costa Navarino”

Άνοιγμα στον αθλητικό τουρισμό από την “Costa Navarino”

Άνοιγμα και στον αθλητικό τουρισμό επιχειρεί η Costa Navarino, που συνέβαλε στην κατακόρυφη άνοδο της επισκεψιμότητας της Μεσσηνίας και δημιούργησε έναν καινούργιο ταξιδιωτικό προορισμό στη Μεσόγειο, για τουρίστες υψηλού βαλαντίου.
Τα δύο ξενοδοχεία που περιλαμβάνει μέχρι στιγμής ικανοποιούσαν γούστα που αφορούσαν οικογένειες: με δύο ειδικά σχεδιασμένα κέντρα για βρέφη, μέχρι 3 ετών και παιδιά 4 έως 12 ετών, θαλάσσιο πάρκο με νεροτσουλήθρες, παιδική χαρά, γι’ αυτό κι είχαν ψηφιστεί ως ο καλύτερος οικογενειακός προορισμός στη Μεσόγειο, ανάμεσα στα Starwood hotels και Resorts της Ευρώπης.
Καρπούς απέδωσε και το συνεδριακό κέντρο 5.000 τ.μ. Επίσης, δημιουργήθηκαν υποδομές για ιαματικό τουρισμό με σπα κι ελαιοθεραπεία, ενώ στο γαστρονομικό τουρισμό έχουν δώσει επιλογές που αφορούν από ελληνική παραδοσιακή, τοπική και σύγχρονη κουζίνα μέχρι μεσογειακή λιβανέζικη κι ασιατική.
Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κάνει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου 10 μήνες το χρόνο κι αυτή τη φορά βάζουν πλώρη να κατακτήσουν κι επιχειρηματίες που θέλουν στις διακοπές τους ν’ ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Διαθέτει δύο πρότυπα γήπεδα γκολφ, δυνατότητες για καταδύσεις, σέρφινγκ, ιστιοσανίδα, μπόουλινγκ, αλλά και εννέα αθλήματα ρακέτας για μικρούς και μεγάλους με τα δύο γήπεδα τένις, εκδρομές ποδηλασίας, ορειβασίας και πεζοπορίας.
Σύμφωνα με τους Μισέλ Κοτρέ και Γιάννη Πετράκη, γενικό διευθυντή των δύο ξενοδοχείων, και διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ αντίστοιχα, από τη Starwood Hotel and Resorts, το κύριο βάρος πέφτει στο γκολφ, που θεωρείται το κατεξοχήν άθλημα που συγκεντρώνει τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης. Το «The Dunes Course» ως γήπεδο γκολφ σχεδιάστηκε από τον Μπέρναντ Λάνγκερ, πρώην πρωταθλητή των US Masters. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται πλέον και στο τένις και το μπάσκετ, ενώ επίκεινται αγώνες τριάθλου, ποδηλάτου, αλλά και πιλάτες, γιόγκα κ.ά.

*Δείτε εδώ τη συνέντευξη που είχε δώσει στο “Θάρρος” ο σχεδιαστής των γηπέδων Γκολφ στην “Costa Navarino” Μπέρναντ Λάνγκερ