Άρχισαν οι παραστάσεις με τον «Εγωιστή γίγαντα» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Άρχισαν οι παραστάσεις με τον «Εγωιστή γίγαντα» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Τις παραστάσεις κουκλοθέατρου με το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας» για μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων ξεκίνησε η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.
Η μουσική είναι του Νίκου Ξανθούλη, η επιμέλεια των σκηνικών, των κουκλοκατασκευών και της αφίσας ανήκει στη Λέττα Πετρουλάκη, ενώ παίζουν οι: Φανή Αλεξανδρίδη, Σταυρούλα Γκόνου, Ελίνα Εγγλέζου, Μίνα Μουρίκη, Λέττα Πετρουλάκη και Ελένη Χριστοπούλου. Στον ήχο οι Πόπη Μαυρέα και Ντίνα Τσαπάκη.
Ο συγγραφέας διηγείται την τρυφερή ιστορία του εγωιστή γίγαντα που δεν άφηνε τα παιδιά να παίξουν στον πανέμορφο κήπο του. Όμως, η σκληρή καρδιά του μαλάκωσε, όταν γνώρισε την αγάπη στο πρόσωπο ενός μικρού παιδιού. Μια ιστορία που μας διδάσκει ότι πρέπει να πούμε σε όλους τους εγωιστές γίγαντες ότι η αγάπη, η ομορφιά, η ζωή, ο έρωτας, η φύση, η άνοιξη βρίσκονται πάντα έξω από τους τοίχους που χτίζουμε καθημερινά στη ζωή μας, θέλοντας να δείχνουμε πιο δυνατοί.
 
Δράσεις για Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου
Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, η Πειραματική Σκηνή αφιερώνει το τριήμερο 21-22-23 Μαρτίου στο κουκλοθέατρο με τις ακόλουθες δράσεις:
-Παρασκευή 21/3 το απόγευμα, 17.00-20.30 και το Σάββατο 22/3, 10.00-2.00, στην αίθουσα του συλλόγου, Ευριπίδου 2, με τα παιδιά από τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού θα κατασκευάσει κούκλες με χαρτί και θα τις ζωντανέψει παίζοντας κουκλοθέατρο.
-Την Κυριακή 23 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, θα δοθεί παράσταση για το κοινό με το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας», στο χώρο του συλλόγου. Πληροφορίες στα τηλ. 27210, 82864 , 6977437279.