Έντονος σκεπτικισμός αλλά και… προσπάθεια ανασύνταξης στην Μαύρη Θύελλα

Έντονος σκεπτικισμός αλλά και… προσπάθεια ανασύνταξης στην Μαύρη Θύελλα

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Έντονη απογοήτευση και μεγάλος ο σκεπτικισμός, τα χαρακτηριστικά που ακολούθησαν την κάκιστη εμφάνιση και το αρνητικό αποτέλεσμα στο εκτός έδρας παιχνίδι της Καλαμάτας με αντίπαλο τον Παναρκαδικό, με τους ανθρώπους της διοίκησης να βλέπουν πλέον ν’ απομακρύνεται το τρένο της ανόδου. Η αλήθεια είναι ότι από την Κυριακή το απόγευμα το ματς της Τρίπολης βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων των διοικούντων, που προσπαθούν να βρουν τι φταίει και η ομάδα χάνει, όπως όλα δείχνουν, το μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος και της επιστροφής στη Β΄ Εθνική.
Ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του δεν θέλουν πάντως να πάρουν εν ψυχρώ αποφάσεις, που μπορούν να στοιχίσουν στη συνέχεια, ειδικότερα από τη στιγμή που σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, υπάρχουν πιθανότητες για την κάλυψη της διαφοράς που χωρίζει την ομάδα από την πρωτοπόρο Ερμιονίδα. Θα επιδιώξουν τις επόμενες ημέρες να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ξεκινώντας την προσπάθεια ανασύνταξης και επιστροφής στις νίκες, κάτι που θα κρατήσει ζεστό τον κόσμο αλλά και τους ποδοσφαιριστές. Οι τελευταίοι μαζί με τον τεχνικό επιτελείο έχουν συγκεντρώσει τα βέλη μερίδας του κόσμου, όχι όμως αρκετά μεγάλης, κάτι που φάνηκε και μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Παναρκαδικό, και το ίδιο θα λέγαμε πως ισχύει και από την πλευρά της διοίκησης, που είδε το αγωνιστικό τμήμα να αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων σ’ ένα τόσο κρίσιμο ματς. Η κριτική ήταν έντονη στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι, όμως είναι πιθανό να προέκυψε ως αποτέλεσμα της απογοήτευσης και της στενοχώριας, και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δεν υπάρχει διάθεση να δοθεί συνέχεια.

«Φάρμακο» η νίκη επί του επικίνδυνου Ατρόμητου Αχαΐας
Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τρόπος για να συνέλθει η ομάδα, είναι η κατάκτηση της νίκη στο εντός έδρας ματς της 22ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αχαΐας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο και το θετικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει «φάρμακο» απέναντι στην άσχημη κατάσταση η οποία προέκυψε μετά την ήττα στην Τρίπολη.
Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκινά από σήμερα – χθες το πρόγραμμα είχε ρεπό, αλλά και προπόνηση με βάρη και τρέξιμο για ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών – με τον Γκόφα να μην υπολογίζει σε Σκαρλάτος, Μαρτίνο, και να περιμένει τα νεότερα για τους Καλαντζή και Λιόλιο, που συνέχισαν το πρόγραμμα θεραπείας τους.

Οι… ξεχασμένοι και η ανύπαρκτη μεσαία γραμμή
Βλέποντας τα τελευταία παιχνίδια της Καλαμάτας και όχι μονάχα αυτά, διαπιστώνεις εύκολα το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη μεσαία γραμμή, ειδικότερα στο δημιουργικό κομμάτι. Το πρόβλημα ήταν ακόμη πιο εμφανές στην Τρίπολη, με τους γηπεδούχους να κάνουν κυριολεκτικά πάρτι στο χώρο του κέντρου. Προσπαθούσαν οι Μαρτίνος και Σκόνδρας όμως ήταν αδύνατο να αντεπεξέλθουν καθώς ο Παναρκαδικός είχε κυριαρχήσει πλήρως. Χωρίς να θέλουμε να ρίξουμε ευθύνες στους δύο ποδοσφαιριστές, που ενδεχομένως να έφταιξαν και λιγότερο από τους υπόλοιπους, οφείλουμε να θέσουμε ένα απλό ερώτημα για τους… ξεχασμένους. Μιλάμε για παίκτες όπως είναι οι Μπελεβέτης και Γεωργακόπουλος, που δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής από τον κ. Γκόφα, αλλά ξεκίνησαν τη χρονιά διεκδικώντας θέση βασικού ή ακόμη και τον Βασίλη Αθανασόπουλο, που αποτελεί περισσότερο παρατηρητή της προσπάθειας της ομάδας.