Αίτημα να μην υπογραφεί η σύμβαση για τα σκουπίδια έως τις εκλογές από Πατσαρίνο, Μπεχράκη και Παπαζαχαρία

Αίτημα να μην υπογραφεί η σύμβαση  για τα σκουπίδια έως τις εκλογές από Πατσαρίνο, Μπεχράκη και Παπαζαχαρία

Να μην υπογραφεί η σύμβαση για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι τις εκλογές του Μαΐου ζητούν με υπόμνημά τους από τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Νίκος Πατσαρίνος, ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας» Σταμάτης Μπεχράκης και ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης της «Μαντινειακής Συμπολιτείας» Τάσος Παπαζαχαρίας. Το υπόμνημα κοινοποιείται και στους προέδρους ΦΟΔΣΑ Γιάννη Σμυρνιώτη και ΠΕΔ Παναγιώτη Νίκα.
 
Υπόμνημα
Στο υπόμνημα αναφέρουν: «Το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο βρίσκεται στη φάση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από το αρμόδιο υπουργείο.
Για το έργο αυτό:
–Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, την απόκρυψη στοιχείων του διαγωνισμού, την τήρηση των όρων που θέτει ο περιφερειακός σχεδιασμός και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
–Η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε κάτω από τον έλεγχο των αστυνομικών δυνάμεων, ελήφθη με μικρή πλειοψηφία με την απουσία των μειοψηφιών και από τότε έχουν υπάρξει πολιτικές διαφοροποιήσεις από την ομάδα της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
–Υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια, ενώ στα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια ούτε καν έγινε ενημέρωση και συζήτηση.
–Υπάρχουν δικαιολογημένες και τεκμηριωμένες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες που εμπλέκονται άμεσα με το έργο και έχουν κατατεθεί σοβαρές ενστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
–Η σύμβαση που θα υπογραφεί μας δεσμεύει για τα επόμενα τουλάχιστον 28 χρόνια!
Ακόμα, σε 2 μήνες θα έχουμε τις νέες αυτοδιοικητικές ηγεσίες, οπότε και θα κληθούν οι νεοεκλεγέντες να διαχειριστούν την υλοποίηση αυτού του έργου.
Σας καλούμε μέχρι τις 25 Μαΐου, που θα γίνουν οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να μην προβείτε στην υπογραφή της σύμβασης, που θα δεσμεύει αυτούς που θα αναλάβουν».