Ανακοινώνεται νέα δημοτική κίνηση για το Δήμο Καλαμάτας

Ανακοινώνεται νέα δημοτική κίνηση για το Δήμο Καλαμάτας

Με συμμετοχή της «Αλλαγής» και ευρύτερων δυνάμεων

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Έστω και με καθυστέρηση, το τοπικό ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά, αλλά κι ένα ευρύτερο κομμάτι πολιτών θα εκφραστούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στο Δήμο Καλαμάτας. Μάλιστα, εντός των ημερών, και σίγουρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.
Το βέβαιο είναι ότι στο συνδυασμό αυτό θα λάβει μέρος το μεγαλύτερο μέρος της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή», αλλά και άλλες δυνάμεις. Για το λόγο αυτό δε, υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση των συμβούλων της σημερινής μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν την ανανέωση του εγχειρήματος του 2010.
Από την άλλη πλευρά, ένα δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα για το πολιτικό μέλλον της «Αλλαγής», με την ύπαρξη αντιδράσεων στο εσωτερικό της παράταξης, γεγονός που την οδηγεί σε διάλυση, προκάλεσε την… έκρηξη του επικεφαλής Θόδωρου Μπρεδήμα, ο οποίος και προχώρησε στη δημοσιοποίηση σχετικής απάντησης.
Σε αυτή αναφέρει: «Η εναντίον της παράταξής μας λασπολογία του εκδότη της εφημερίδας “Ελευθερία” κ. Ντίνου Πλεμμένου και ειδικότερα εναντίον μου, συνεχίζεται με τη “βοήθεια” του γνωστού, πλέον, πληροφοριοδότη σας! Άπαντες οι αναφερόμενοι στο δημοσίευμά σας, πλην του πληροφοριοδότη σας, αποδοκιμάζουν το συκοφαντικό δημοσίευμα.
Προς απογοήτευσή σας, δηλώνουμε προς τον εκδότη της “Ε”, τον υπογράφοντα και τον πληροφοριοδότη σας, ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το άνοιγμα της παράταξής μας με τη συγκρότηση ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, με άνοιγμα στην κοινωνία και με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων και εκπροσώπων φορέων.
Τέλος, θεωρούμε καθήκον μας να επαναλάβουμε ότι από την προκήρυξη των προηγούμενων δημοτικών εκλογών υπήρξα προσωπικά εγώ και η παράταξή μας στόχος του εκδότη της “Ελευθερίας”, Ντίνου Πλεμμένου, ο οποίος, διακατεχόμενος από προσωπικό πάθος εναντίον μου (δοθέντος ότι δε λέμε ούτε καλημέρα!) και εκκρεμούσης σχετικής κατ’ έφεσιν αγωγής μου εναντίον του (για άλλη αιτία), αγωνίστηκε κατά της υποψηφιότητάς μου, με απώτερο σκοπό να μη συγκροτήσει η παράταξή μας συνδυασμό. Δυστυχώς, μας αναγκάζει, σύντομα, να αναφερθούμε σε πρόσωπα που έλαβαν απειλητικά τηλεφωνήματα (;) για να μη συμμετάσχουν στο συνδυασμό μας, για να φωτισθεί η σκοτεινή περίοδος.
Από τότε μέχρι σήμερα ο κ. εκδότης της “Ε” έχει χάσει τον ύπνο του και εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών προσπαθεί να παίξει το ρόλο του πολιτικού “καθοδηγητή”, μη τολμώντας να θέσει την υπογραφή του στα φανταστικά σενάρια και τα συκοφαντικά κείμενα που αφορούν στο πρόσωπό μου».