«Ανοικτό» παραμένει ακόμα το σκηνικό ενόψει εκλογών …

«Ανοικτό» παραμένει ακόμα το σκηνικό ενόψει εκλογών …

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Η προεκλογική περίοδος στην Αυτοδιοίκηση ανοίγει επίσημα σε δύο ημέρες, αλλά ακόμη δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα κομμάτια του παζλ των υποψηφίων.
Κόμματα βασικοί τροφοδότες του τοπικού πολιτικού σκηνικού (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δεν έχουν ξεκαθαρίσει την τακτική που θα ακολουθήσουν σε Περιφέρεια και Δήμο Καλαμάτας, ενώ και στους υπόλοιπους Δήμους του νομού απουσιάζουν αυτοδιοικητικές κινήσεις που να στηρίζονται τόσο από τα δύο παραπάνω κόμματα όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συνεργάζονται στις δύο σημαντικότερες εκλογικές διαδικασίες, όπως είναι αυτές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας.
Όπως όλα δείχνουν, η ανεξαρτητοποίηση μέρους των αντιπεριφερειαρχών και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη είναι στενά συνδεδεμένη με τα δεδομένα που περιγράφουμε παραπάνω.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Δήμο Καλαμάτας, όπου τα δύο κόμματα μαζί με αυτοδιοικητικούς παράγοντες συγκλίνουν στο πρόσωπο του πολιτικού μηχανικού Παναγιώτη Παπαντωνίου, αν και ο ίδιος δεν έχει δώσει ακόμα οριστική απάντηση.
Βέβαια, υπάρχει κι ένας κύκλος πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων προερχομένων από το χώρο της μείζονος αντιπολίτευσης που θα ήθελε να υπάρξει συνεργασία με το «Δίκτυο» και τον υποψήφιο Μανώλη Μάκαρη.  Πληροφορίες θέλουν να ηγούνται της κίνησης αυτής ο πρώην δήμαρχος Θουρίας, Γιώργος Σκαλαίος, ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Καλαμάτας, Δημήτρης Φαββατάς, ο πρόεδρος της Μικρομάνης, Χάρης Κουτσουρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών, Γιάννης Μπούρας.
Οι παραπάνω φαίνεται να θεωρούν ως καλύτερη επιλογή τη συνεργασία, με βάση ένα συγκεκριμένο προγραμματικό αυτοδιοικητικό πλαίσιο, με το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», εφόσον επιδιώκει κι αυτό ειλικρινά να κάνει ένα άνοιγμα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Όπως και να ’χει, το τοπικό πολιτικό σκηνικό, εν όψει των διπλών εκλογών του Μαΐου, θυμίζει κινούμενη άμμο.