Αντιπαραθέσεις με την πλειοψηφία του Δ.Σ. Μεσσήνης, με φόντο τις εκλογές

Αντιπαραθέσεις με την πλειοψηφία  του Δ.Σ. Μεσσήνης, με φόντο τις εκλογές

 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
«Φορτσάτος» επέστρεψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, μετά την ανεξαρτητοποίησή του, ο Γ. Στραβόλαιμος. Επέλεξε να καθίσει στην τρίτη σειρά των καθισμάτων, στο τελευταίο δεξιά έδρανο, αντί του αριστερού της δεύτερης σειράς, όπου καθόταν μέχρι πρότινος. Όταν, δε, ζήτησε το λόγο, μίλησε για τσιμέντα που πέφτουν στις Τοπικές Κοινότητες, σημειώνοντας πως όλες δικαιούνται να έχουν 5-6 μπετονιέρες, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να το γνωρίζουν οι πρόεδροί τους. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι στη Βαλύρα έχουν «πέσει» περισσότερες από 20 και στη Λυκίσσα καμία.
Κι από εκεί ξεκίνησε ένας κύκλος σφοδρής αντιπαράθεσης με τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
Όταν ο Ι. Μπρατσιάκος σχολίασε «πάμε με τη σειρά», ο κ. Στραβόλαιμος απάντησε: «Αφήστε τα παλιομοδίτικα, αυτός μας ψηφίζει, ας του ρίξουμε μπετόν».
Στην αναφορά του Ι. Τσούση πως σε βάθος τριετίας όλες οι Κοινότητες θα έχουν την ίδια ποσότητα μπετόν, πρότεινε τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής που θα ελέγξει τι γίνεται σε κάθε Κοινότητα.
Απαντώντας για τη Βαλύρα ο τέως αντιδήμαρχος Αναστ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως ο κ. Στραβόλαιμος ψεύδεται και πως εκεί θα πέσουν ακριβώς τα τσιμέντα που της χρειάζονται και της αναλογούν. «Όταν ήσασταν αντιδήμαρχος και σας έλεγα για τα θέματα του Πεταλιδίου, η γνωστή απάντηση ήταν… Τότε δεν είχατε ενδιαφέρον; Τώρα το ενδιαφέρον σας είναι όψιμο», συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος.
«Στη Βαλύρα έπεσαν τσιμέντα μπροστά στο σπίτι συμβούλου», αντιγύρισε ο κ. Στραβόλαιμος.
«Στη Βαλύρα γίνεται έργο, που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν πέφτουν τσιμέντα», παρατήρησε ο κ. Ηλιόπουλος και από εκεί και μετά η κατάσταση ξέφυγε.
«Σας γνωρίζουμε για τα ψέματα που λέτε», είπε ο κ. Στραβόλαιμος, για να του απαντήσει με την ίδια φράση ο κ. Ηλιόπουλος. «Είσαι συκοφάντης» ήταν η κοινή φράση που ξεστόμισαν ο ένας στον άλλον, με τον κ. Στραβόλαιμο να λέει: «Είσαι ψεύτης ολκής».
Την κατάσταση ανέλαβε να αποκαταστήσει ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει μερικές ώρες νωρίτερα, πάλι για το ίδιο θέμα, στη συνέντευξη Τύπου, πως το έργο δεν είναι προεκλογικό, αλλά υλοποιείται τώρα. «Είναι λυπηρό να παραπληροφορείται ο κόσμος πως γίνεται έργο για να εξυπηρετήσει σύμβουλο», σχολίασε ο κ. Αναστασόπουλος, ζητώντας ταυτόχρονα να σταματήσουν τόσο η λασπολογία όσο και η παραπληροφόρηση.
«Ένας καλός δήμαρχος δε φοβάται τη δημοσιότητα», σχολίασε ο κ. Στραβόλαιμος, για να λάβει ως απάντηση από το δήμαρχο Μεσσήνης πως «δε χρειάζομαι συμβουλές από εσάς. Οι λασπολόγοι θα πάνε στο περιθώριο».