Αντλήθηκαν τα νερά από το «Νίσυρος» νωρίς χθες το πρωί

Αντλήθηκαν τα νερά από  το «Νίσυρος» νωρίς χθες το πρωί

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία απάντλησης των θαλασσινών νερών που είχαν εισέλθει στα ύφαλα του πλοίου «Νίσυρος», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Καλαμάτας από το καλοκαίρι του 2009 και παρουσίαζε κλίση 15ο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Με το πέρας της απάντλησης του θαλασσινού νερού και την τοποθέτηση σφηνών, προκειμένου να σταματήσουν οι διαρροές, επενέβη συνεργείο της εταιρείας που πλειοδότησε στον πρόσφατο διαγωνισμό εκποίησης του σκάφους και προέβη σε απάντληση των σεντινόνερων, προκειμένου να μη ρυπανθεί το θαλάσσιο περιβάλλον.
Το πλοίο, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, παρουσίασε ρήγμα στα ύφαλα, από όπου και η εισροή του νερού και αν δε γινόταν έγκαιρη επέμβαση, ίσως και να βούλιαζε στο λιμάνι.
Όσον αφορά στο ρήγμα, ήταν αδύνατη η συγκόλληση από το εσωτερικό του σκάφους και έτσι θα χρειαστεί η επέμβαση δύτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα θα συζητηθεί την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, μιας και αυτό έχει την ευθύνη για να καθορίσει τη στάση του και την ασφάλεια του πλοίου.
Χ.Χ.

*Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο