Από το 2000 έχει συλληφθεί 18 φορές!

Από το 2000 έχει συλληφθεί 18 φορές!

Σημαντική μείωση της ποινής του πέτυχε χθες ένας νεαρός, χρόνιος τοξικομανής, για την κλοπή πέντε δίκυκλων μοτοποδηλάτων.
Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών, καθώς το ιστορικό του στις κλοπές είναι μεγάλο. Χθες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού έδωσε άλλη μια ευκαιρία, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας και μειώνοντας την ποινή του σε 3 χρόνια φυλάκισης, την οποία μπορεί να εξαγοράσει προς 5 ευρώ ημερησίως.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τα στοιχεία που είχαν παρουσιασθεί και στο πρώτο δικαστήριο, ο νεαρός έχει συλληφθεί για παρόμοιες πράξεις 18 φορές από το 2000, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του κι άλλες υποθέσεις.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, ο νεαρός έκλεβε μηχανάκια από διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Έκλεψε ένα τον Ιούνιο του 2012 και τέσσερα τον Αύγουστο του 2012. Μάλιστα, κάποιοι από τους μάρτυρες κατέθεσαν ότι τον είδαν να κυκλοφορεί κιόλας με το κλεμμένο μηχανάκι τους. Σε άλλη περίπτωση τον είχε καταγράψει η κάμερα ασφαλείας τράπεζας που έκλεβε το μηχανάκι, ενώ δύο από τα μηχανάκια βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, εγκαταλελειμμένα και χωρίς πινακίδες.
Στις 31 Αυγούστου 2012 η Αστυνομία ενημερώθηκε για κλοπή μοτοποδηλάτου από την οδό Νικηταρά, ενώ αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον εντόπισαν σε κοντινή περιοχή να προσπαθεί να βάλει μπροστά το μηχανάκι και τον συνέλαβαν.
Στην απολογία του ο 29χρονος είπε ότι μεγάλωσε σε οικογένεια χρηστών ναρκωτικών, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.
Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένες κλοπές.
Β.Β.