Γεωργιανοί «είχαν ανοίξει» 65 σπίτια σε Καλαμάτα και Ηλεία (φωτογραφίες)

Γεωργιανοί «είχαν ανοίξει»  65 σπίτια σε  Καλαμάτα και Ηλεία (φωτογραφίες)

Πολλές διαρρήξεις και κλοπές σε Ηλεία και Μεσσηνία είχαν διαπράξει οι τρεις Γεωργιανοί οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή το πρωί, οι δύο στην Αγία Βαρβάρα Ηλείας και ο τρίτος στο Καλό Νερό. Στην περιοχή της Καλαμάτας μόνο είχαν κάνει 35 κλοπές.
Πάντως, τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες είχαν εντατικοποιηθεί, καθώς φαινόταν πως ήταν θέμα ημερών ο εντοπισμός τους. Σύμφωνα δε με Μέσα Ενημέρωσης της Ηλείας, πριν από λίγες ημέρες ένας από τους δράστες είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με θύμα του στην είσοδο πολυκατοικίας.
 
Σύλληψη
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι δράστες εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία στην Αγία Βαρβάρα Ηλείας, την ώρα που ετοιμάζονταν να διαρρήξουν διαμέρισμα. Ξεκίνησε καταδίωξη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου και με τη βοήθεια άλλων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο από τους τρεις. Συγκεκριμένα, συνέλαβαν έναν 39χρονο και έναν 24χρονο, Γεωργιανούς, ενώ στην περιοχή που θα έκαναν τη διάρρηξη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα. Όταν τα ερεύνησαν οι αστυνομικοί, βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Ο 25χρονος Γεωργιανός που διέφυγε από την Ηλεία κατάφερε με ταξί να φτάσει στο Καλό Νερό, όπου και τελικά εντοπίσθηκε και συνελήφθη.
Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμα συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία, τρία κινητά τηλέφωνα και μία αλυσίδα λαιμού, τα οποία και κατέσχεσαν.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, εγκέφαλος της οποίας ήταν ο 24χρονος, ενώ τα άλλα δύο μέλη είχαν εκτελεστικό ρόλο, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες.
Αναλυτικά, η εγκληματική ομάδα τον τελευταίο χρόνο είχε διαπράξει 65 διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και συγκεκριμένα 26 στον Πύργο,
35 στην Καλαμάτα και 4 στην Κυπαρισσία.
Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, εντόπιζαν διαμερίσματα, από τα οποία οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, και αφού έσπαζαν τους ομφαλούς των εισόδων ή διερρήγνυαν με αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία τις πόρτες ασφαλείας, αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και μικρές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.
Σε έρευνα δε που έγινε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 24χρονου στην Καλαμάτα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων, τα οποία είχαν αφαιρέσει, καθώς και μία κλειδαριά ασφαλείας πάνω σε μέγγενη, που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την εξάσκησή τους.
Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν, από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Της Βίκυς Βετουλάκη