Γ. Μανώλης από την Καλαμάτα: «Ανεπαρκές, αυταρχικό και αδιαφανές το καθεστώς Τατούλη»

Γ. Μανώλης από την Καλαμάτα: «Ανεπαρκές, αυταρχικό και  αδιαφανές το καθεστώς Τατούλη»

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνονται τα ονόματα που θα συμμετέχουν στο συνδυασμό του

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Ο πρώτος γύρος της προεκλογικής περιόδου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδόν ολοκληρώθηκε. Τα κόμματα έχουν καλύψει τις υποψηφιότητες και το μόνο που απομένει είναι η απάντηση του διπόλου ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.
Στο παραπάνω πλαίσιο έχουν αρχίσει και οι προεκλογικές εκστρατείες. Χθες το πρωί, εκτός από τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Π. Καμμένο, βρέθηκε στην Καλαμάτα και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης, ο οποίος σε καφέ της κεντρικής πλατείας, πλαισιωμένος από τους Νίκο Φωτέα, Βενετία Λιακουνάκου, Παναγιώτη Καργάκο, Μανώλη Κλωναρίδη και Νίκο Δρίτσα, μίλησε για τις επικείμενες εκλογές και την υποψηφιότητά του.
Από τις δηλώσεις του φάνηκε ότι απομένουν οι τελευταίες πινελιές για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός στο βίο και την πολιτεία του σημερινού περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Όπως τόνισε, «εμείς θα πορευτούμε με εντιμότητα, όραμα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και ιδιαίτερα αγωνιστική διάθεση. Στόχος μας είναι να γκρεμίσουμε το ανεπαρκές καθεστώς που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, με όπλα τον αυταρχισμό, την αδιαφάνεια και την οικογενειοκρατία.
Από την άλλη πλευρά, προκαλεί, τουλάχιστον, θυμηδία η δήλωση του κ. Τατούλη ότι είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος τη στιγμή που παίρνει κομματικά στελέχη για να επανδρώσει το ψηφοδέλτιό του.
Ο συνδυασμός μας απευθύνει προσκλητήριο σε κάθε πολίτη που εναντιώνεται στο παραπάνω σύστημα να στοιχηθεί μαζί μας. Απλώνουμε το χέρι στον καθένα και στην καθεμία. Δεν εγκαταλείπουμε τις ιδεολογικές μας αναφορές, αλλά στρατευόμαστε όλοι για να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου. Δε μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά η προσφορά στην περιοχή».
Σχολιάζοντας το σκηνικό που δημιουργείται στην Πελοπόννησο ο κ. Μανώλης προέβλεψε ότι ο συνδυασμός του κ. Τατούλη, με όσα θα δουν το φως της δημοσιότητας το επόμενο διάστημα, είναι πολύ πιθανό να μη βρεθεί ούτε στο δεύτερο γύρο!
Χαρακτηριστικά, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», όπου μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «πίσω από κάθε δημόσιο έργο στο Μοριά υπάρχει κι ένας…Τατούλης».