Δεν είπε τελικά το «ναι» ο Λ. Φιλιππόπουλος


Η ανεργία των νέων, η άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου, ο τουρισμός και η βοήθεια του Δήμου, επειδή η κατάσταση των υποδομών είναι άσχημη, το ζήτημα των απορριμμάτων, αλλά και της ύδρευσης σε Κορυφάσιο και Ρωμανού, είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που κατέγραψε ο Λεων. Φιλιππόπουλος κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συγκέντρωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος.
Κι επειδή η συγκεκριμένη ενέργεια θεωρήθηκε ως προάγγελος υποψηφιότητας, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε, τουλάχιστον από τα χείλη του κ. Φιλιππόπουλου, παρά τις επίμονες ερωτήσεις περί τούτου που του έγιναν. Ωστόσο, ήταν διάχυτη στο κοινό η αίσθηση πως θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του.
Ερωτηθείς σχετικά, επιχείρησε να απαντήσει πως «δεν είναι κατάλληλη ώρα. Ήρθαμε εδώ για να καταγράψουμε τα προβλήματα». Το κοινό επέμενε και αναγκάστηκε να αναφέρει ότι «μόνος μου, χωρίς εσάς, δεν μπορώ να πάω πουθενά». Όμως, η συγκεκριμένη ερώτηση συνεχίστηκε και η ένταση αποκλιμακώθηκε, όταν ζήτησε από τους παριστάμενους να βγάλουν τις ταυτότητές τους για να τους έχει υπόψη του ως υποψηφίους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το θέμα σταμάτησε εκεί.
Οι παριστάμενοι ζήτησαν να τοποθετηθεί και επί του ζητήματος συγκρότησης της Κεντροαριστεράς, και απάντησε πως «δεν υπάρχουν χώροι, αλλά άνθρωποι που θέλουν και ξέρουν να δουλέψουν για το καλό του Δήμου. Τα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε καφενεία, όπως και τα καφενεία όλων των χρωμάτων, έκλεισαν κι εμάς μας ενδιαφέρει το καλό του Δήμου και όχι οι πολιτικοί χώροι».
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των κατοίκων του Δήμου και η πολυκομματική παρουσία τους υπερκάλυψε το διαθέσιμο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων, με αποτέλεσμα πολλοί να παρακολουθήσουν τη διαδικασία από το μπαλκόνι και τις σκάλες.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν σταδιακά και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες (Μεθώνης, Κορώνης, Παπαφλέσσα, Νέστορος και Χιλιοχωρίων).